Karaköy’ün nabzı sanatla atıyor

Base İstanbul ve Juma Art’ta yer alan galeriler, Karaköy’ün sanatla ne denli bütünleştiğini gözler önüne seriyor.

Yılın son haftasına girerken şehirdeki hareketlilik sanat ortamımıza da yansıdı. Özellikle Karaköy rotasında görülecek pek çok serginin yanı sıra Türkiye’nin ilk kolektif Güzel Sanatlar yeni mezunları platformu BASE de kapılarını açtı. Juma Art galerileri ise yeni yılı yeni sergileriyle karşılıyor.

Pi Artworks, Nejat Satı’nın kişisel sergisi ile 2017’yi tamamlıyor. “Karanlıktaki Işık”; sanatçının, dinamik ve soyut formlarını, malzemenin yaratıcı potansiyeli ile birleştirdiği sıra dışı bir “tuval” sergisi diyebilirim. Dış ortamla ilişkisi anlamında interaktif diyebileceğimiz bu işler, ışığın tuvaldeki gücünü ve değişimini kavradığımız oldukça başarılı deneysel çalışmalar. Satı’nın da vurguladığı gibi; dünyanın içerisinde bulunduğu karamsarlığa karşı ümidi temsil eden bu tuvaller, soyut resmin izleyici üzerinde yarattığı duygusal dinamizme farklı bir katman ekliyor. Sanatçının tercih ettiği yalınlaştırılmış renk skalası ise serginin fikirsel altyapısını doyurucu şekilde tamamlıyor. Sergiyi 27 Ocak tarihine dek mutlaka görün derim.

Haberin Devamı

Karaköy’ün nabzı sanatla atıyor

Gerçeküstü bir evrenle tanışın

Galeri Nev İstanbul, Elvan Alpay’ın en taze üretimlerini içeren “Oyun Bitti / Hadi Oynayalım” isimli sergisini izleyiciyle buluşturuyor. Alpay’ın tuval üzerine üçüncü bir boyut katarak yarattığı gerçek üstü evrenin kapısından girdiğinizde; doğanın renkli, iyileştirici ve rahatlatıcı gücünü anımsayacaksınız. Sanatçının üslubunun en önemli öğeleri olan bitki ve hayvan desenleri, tuval düzleminin fonu olarak karşımızda belirirken; polyester film üzerine akrilik ile üretilmiş yaprak ve çiçek motifleri de yüzeyden dışarı taşan katmanlar şeklinde adeta hayat buluyor.

İzleyiciyi ilk andan itibaren içine alan bu gizemli bitki örtüsünün temsil ettiği “vaha”, içinde bulunduğumuz toplumsal ve politik gerginliklerin arasında nefes alınacak bir alan sunuyor. Sergi, 27 Ocak’a kadar açık.

Karaköy’ün nabzı sanatla atıyor

Deneyselliğin sınırlarını zorladılar

Haberin Devamı

artSümer, iki genç fotoğraf sanatçısı Pinelopi Gerasimou ve Blanca Viñas’ın “Işığın Gizemli Gölgeler Oluşturduğu Bir Yer” sergisine ev sahipliği yapıyor. Analog kamerayla deneyselliğin sınırlarını zorlayan bu iki ismin çalışmaları 27 Ocak’a dek görülebilir.

Mixer’deki, Ahmet Duru, Ali Şentürk, Ekrem Yalçındağ, Kemal Seyhan gibi sanatçıların yapıtlarının bir araya getirildiği “MİSAFİR: Umulmadık” sergisi, alışılmışın dışındaki üretim tavrı üzerine kurgulanmış. Yeni bir dil yaratma motivasyonuyla eser ortaya koyan sanatçılar, izleyicilere de sürpriz yapıyor. 13 Ocak’a dek izlenebilir.

SANATORIUM, Ali İbrahim Öcal’ın farklı teknik ile üretilmiş işlerinin yer aldığı “ÖLÜ DOĞA / salto mortale” sergisinin kapılarını açtı. Doğa ve onun varlığı ile insan ilişkisi arasındaki derin dengeyi ele alan eserler 27 Ocak’tan önce görülmeli.

DİĞER YENİ YAZILAR