Yılın görmeye değer son sergileri

Hafta sonu programınıza dahil etmeniz için 2017 yılının kapanışını yapan sergilerden bir derleme hazırladım.

KRANK Art Gallery, Irmak Canevi ve Zeren Göktan’ın “0 536 075 56 83” adlı ortak sergisine ev sahipliği yapıyor. Eserlerini yaşadıkları şehir üzerine kurgulayan iki sanatçı, iki farklı üretim pratiğinin benzer bir perspektiften çıkan söylemini izleyiciyle paylaşıyor. Canevi’nin “Usta İşi” serisindeki soyuta uzanan büyükşehir anlatısı Zeren Göktan’ın “Arka Bahçe” fotoğraflarında somutlaştırılmış bir hikâyeye dönüşüyor. Sergiyi 6 Ocak’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Öktem&Aykut ise Borga Kantürk’ün sergisi “geçip giderken...” ile izleyiciyi buluşturuyor. Fotoğraf, desen, resim ve yerleştirmeleriyle sergisini şekillendiren sanatçı, zamanın değişken hızına, diğer yandan farklı kimliklerin açılımına odaklanıyor. 6 Ocak’a dek görülebilir.

Sürreal bir dünyada dolaşın

Ryan Schude’nin x-ist’te gerçekleşen ikinci kişisel sergisi “Fact & Fiction” yine bu haftanın dikkat çekenlerinden. Sanatçının, 15 yıldır üzerinde çalıştığı “Tableaux Vivants”, “Them & Theirs” ve “Portraits” serilerinden oluşturduğu seçki, gerçeğin ve kurgunun doğal bir akışta iç içe geçtiği çarpıcı sahnelerle izleyiciye sürreal bir dünyanın kapılarını aralıyor. İşlerinde, stilize edilmiş bir gerçeklik algısı yaratarak farklı karakterlerin hikâyesini, kendi belleğine kazınmış anlar üzerinden yeniden yorumlayan Schude, fotoğraflarına hakim olan sıra dışı görsel estetiğiyle ilgiyi hak ediyor. 23 Aralık’a dek dek x-ist’te görülebilir.
Pilot, Tarık Töre’nin “Whellkom” isimli sergisiyle 2017’ye veda ediyor. Birbirine geçen devirlerin ayırdına varılamadığı, kalabalıkların büyüdüğü manzarada, tuhaflığıyla izleyiciyi içine alan resimlerin sahibi Töre; zamana, mekâna ve ölçeğe dair algımızla oynuyor. 23 Aralık son gün.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR