Gazete Vatan Logo

Bankada 16 lira e-Devlet'te ücretsiz!

Vatandaşa önemli bir kolaylık daha devreye girdi. Bankalardan 16 lira verilerek alınabilen kredi risk raporuna, artık e-Devlet'ten hem ücretsiz hem de kolayca ulaşılabiliyor.

Bankada 16 lira e-Devlet'te ücretsiz!

Vatandaş, bu hizmetten ayda bir defa ücretsiz olarak yararlanabilecek. Şifresiyle girdiği e-Devlet'te Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu Başvurusu bölümüne girip 'Yeni Başvuru'yu tıklayanlar aldıkları kredileri ve ödemelerini gösteren rapora ulaşabilecek..

Bu hizmet kapsamında kullanıcılar, "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" veya "Çek Bilgileri" raporunu ayda bir defa ücretsiz alabilecek. Bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar, e-Devlet kapısında yer alan kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile kimliklerini doğruladıktan sonra, "Risk Merkezi Raporu Başvurusu" hizmetini seçerek, "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" veya "Çek Bilgileri" raporlarından birini talep edebilecek.

SMS İLE RAPORUN HAZIR OLDUĞUNA İLİŞKİN BİLGİ İLETİLECEK

İlgili talebin Türkiye Bankalar Birliğine iletilmesinin ardından, buraya gelen taleplerin yoğunluğuna bağlı olarak 2 saat ile bir gün arasında rapor hazırlanıp kullanıcıya SMS ile raporun hazır olduğuna ilişkin bilgi iletilecek.

Gelen SMS içerisinde, hazırlanan raporu indirmek için kullanılacak "rapor şifresi" yer alacak. Kullanıcı, SMS ile yapılan bilgilendirmenin ardından e-Devlet kapısından kimliğini doğrulayarak giriş yapıp "Risk Merkezi Raporu Başvurusu" hizmetini seçtiğinde, Türkiye Bankalar Birliğinin doğrulama ekranına yönlendirilecek, SMS ile gelen şifrenin bu ekrana girilmesinin ardından rapor görüntülenebilecek.

Haberin Devamı

Banka ve finansal kuruluş detayları ile borç bilgilerinin yer aldığı raporda vatandaşlar, tüm borçlarını ve varsa ödenmemiş olan faiz borçlarını görebilecek. Ayrıca banka ve finansal kuruluşlar tarafından yasal takibe intikal ettirilmiş açık veya kapalı durumdaki borçlar da son 10 yılı kapsayacak şekilde görüntülenebilecek.