Gazete Vatan Logo

Banka hesapları donduruldu!

Ocak ayında görevi bırakan eski Gambiya Devlet Başkanı Jammeh'in banka hesapları donduruldu. Ülkeden ayrılırken hazineye ait 11,4 milyon dolardan fazla parayı ve lüks eşyayı da yanında götürdüğü bildirilmişti

Banka hesapları donduruldu!

Gambiya Adalet Bakanı Abubacarr Tambadou, ülkenin eski Devlet Başkanı Yahya Jammeh'in banka hesaplarının dondurulduğunu ve mal varlıklarına el konulduğunu belirtti. Tambadou yaptığı açıklamada, devlet başkanlığı seçimini kaybeden ve yurt dışına giden Jammeh'in Gambiya'daki banka hesaplarının dondurulduğunu ve mal varlıklarına resmi makamlarca el konulduğunu söyledi.

Ülkede 1 Aralık'ta düzenlenen seçimlerde rakibi Adama Barrow karşısında uğradığı yenilgiyi kabul etmeyen Jammeh, iktidarı bırakmayı reddetmişti.

Senegal, Nijerya ve Gana askerlerinin yer aldığı Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) askeri gücü, 19 Ocak'ta Gambiya topraklarına girmiş, Barrow da aynı gün Senegal'de Gambiya'nın Dakar Büyükelçiliği'nde ECOWAS ülke temsilcilerinin de katıldığı törenle devlet başkanlığı yemini etmişti.

Jammeh'in iktidarı bırakmaya razı olması ve ailesiyle Gambiya'dan ayrılmasının ardından Barrow, 26 Ocak'ta ülkesine dönmüştü.