Gazete Vatan Logo

Bana kapıyı Osman Yağmurdereli açtı

Oyunculuğa sekiz yaşında başlamış Aleyna Solaker. Kırgın Çiçekler onu mesleki anlamda geliştiren en önemli proje. Oyunculuk dışında hiçbir iş düşünemiş Solaker ile konuştuk.

Bana kapıyı Osman Yağmurdereli açtı

Oyunculuk hayatınıza hangi dizi ile başladınız?

Tek hayalim olan oyunculuğu yapmaya sekiz yaşında, Kuş Dili dizisiyle başladım.Müjde Ar’ın kızını canlandırmıştım.

10 yılı aşkındır oyuncusunuz, içinde bulunmaktan en çok mutlu olduğunuz proje hangisi?

On yıldır bana tecrübe kazandıracak birçok dizide rol aldım. En önemli dizi ise hiç şüphesiz “Kırgın Çiçekler”di. Rolüm bana oyunculuğumun gelişmesinde çok yardımcı oldu. Üçüncü sezonumuzdayız ve başarıyla da devam ediyoruz. Bu da beni mutlu ediyor.

Kırgın Çiçekler uzun soluklu dizilerden biri sizce bu neye bağlı?

Kırgın Çiçekler bir ekip başarısıdır. Senaryo ise gerçek hayatlardan esinlenerek sahnelenmiş oldukça duygu yüklü ama bir o kadar da güldürmeyi de başaran bir dizi. Ben de bu dizinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Üçüncü sezondayız, aynı ciddiyet ve hassasiyetle işimizi yapıyoruz. Özellikle dizide beş kız özel hayatımızda da çok iyi arkadaşlar olarak görüşmeye devam ediyoruz.

Asla ikinci seçeneğim olmadı

Oyuncu olmasaydınız ne yapmak isterdiniz?
Oyuncu olmasaydım ne olurdum planlaması hiç yapmadım, yapamam da çünkü daha önce de dediğim gibi oyunculuk tek isteğimdi hayatım boyunca. Ve asla ikinci seçeneğim de olmadı hiç. Oyunculuğu çok seviyorum ve kariyerimi ilerletmek içinde çok çalışıyorum.
Türkiye’de sektörün içinde bulunduğu durumu nasıl buluyorsunuz?
Türkiye dizilerde Avrupa’da birinci sırada. Dizilerimiz birçok ülkeye ihraç ediliyor. Bizi Türkiye dışında seyreden birçok ülke olması beni daha da mutlu ediyor. Dizi sektörü artık oturdu ve dev bir sektör olma yolunda devam ediyor.
Hangi projede yer almak istersiniz?
Gelen projelere göre değişir. Şu anda istediğim ve arzu ettiğim projedeyim. Sonra ne olur, nasıl bir rol olur onu da zaman gösterir. Ben şu projede olmak isterim asla demem.
Kendime yakışanı giyerim
Osman Yağmurdereli’nin meslek hayatınızdaki yeri nedir?
Rahmetli Osman Yağmurdereli’nin yeri bende çok ayrıdır. Bana bu meslekte kapıyı açan önemli biridir benim için. Her zaman kendilerine dua ve teşekkür ederim. Mekânı cennet olsun.
Bir giyim markası için koleksiyon hazırlamışsınız modayla ilişkiniz ne düzeyde?
Moda benim için çok önemlidir. Güzel giyinmeye önem veririm ve kendime yakışanı tercih ederim. Bir yıldır üzerinde çalıştığım kendi tasarımları bir marka altında piyasaya çıkardım. Benim özel hayatımda giydiğim ve beğendiğim kreasyonlardan oluşuyor. Severek yaptığım bir çalışmaydı.

Haberin Devamı