Gazete Vatan Logo

Bakan Ersoy: Kültür sanatı tekrar harekete geçirmek zorundayız

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğünce düzenlenen '6. Güncel Sanat Proje Yarışması Sergisi' ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene katılan ve kazananlara ödüllerini takdim eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Genç sanatçılarımızın desteklenmesi ve motive edilmesi açısından çok önemli bir ödül töreni bu. Pandemide biliyorsunuz çok büyük kısıtlamalar var ve kısıtlamalar içinde kültür sanatı tekrar harekete geçirmek, aktiviteleri tekrar aktifleştirmek zorundayız. Biz kendi genel müdürlüklerimizde, birimlerimizde bunu açıkçası zorluyoruz insanları sanata davet etmek için, sanatı takip etmeleri için bu açıdan her türlü aktiviteyi, fırsatı kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy: Kültür sanatı tekrar harekete geçirmek zorundayız

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde 6.'sı düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve çok sayıda sanatsever katıldı. Ödül töreninden sonra sergiyi gezen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Şimdi Kültür ve sanatın desteklenmesi açısından ama özellikle gençlerin, genç sanatçılarımızın desteklenmesi motive etmesi açısından çok çok önemli bir ödül töreni bu ve 6. Kez bakanlığımız tarafından gerçekleştiriliyor. 2015 de başladı sonra gelen talepler ve destekler üzerine sürdürülebilir bir hal aldı" şeklinde konuştu.

"KISITLAMALAR İÇİNDE KÜLTÜR SANATI TEKRAR HAREKETE GEÇİRMEK, AKTİVİTELERİ TEKRAR AKTİFLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemine de değinen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Altıncısını özellikle İstanbul'da daha yankılanacak şekilde pandemide biliyorsunuz çok büyük kısıtlamalar var ve kısıtlamalar içinde kültür sanatı tekrar harekete geçirmek, aktiviteleri tekrar aktifleştirmek zorundayız. Biz kendi genel müdürlüklerimizde, birimlerimizde bunu açıkçası zorluyoruz insanları sanata davet etmek için sanatı takip etmeleri için bu açıdan her türlü aktiviteyi, fırsatı kullanıyoruz. Özellikle gençlerimizin sanata hevesli olmaları, sanat ekonomisini ülke ekonomisini yaratmak açısından da çok önemli bu ödüller, teşvik edici oluyor motive edici oluyor. Bundan sonra da hem ödül miktarlarını hem bu tarz aktiviteleri arttırarak devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ÜZÜNTÜLERİMİZİ, TAZİYELERİMİZİ BELİRTİYORUZ"

Ünlü piyanist Timur Selçuk'un vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Ersoy, “Bu değerler tabi çok nadiren buluşuyor, çok uzun süreçlerde kendilerini yetiştiriyorlar. Sanatımıza kültürümüze kazandırdığımız çok önemli değerler. Herkes açısından acı kayıplar, yaşanmaması gereken istemediğimiz üzücü olaylar. Sonuçta hayatın gerçekleri maalesef içinde bulunduğumuz sürecin de gerçekleri. Bu açıdan söyleyecek fazla bir şey yok üzüntülerimizi, taziyelerimizi belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı