Gazete Vatan Logo

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD'ye flaş çağrı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD'nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize sadık kalmasını bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD'ye flaş çağrı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her türlü kampanyaya, algı operasyonuna, dünyanın içinden geçtiği çetin sınamalara rağmen Türkiye, bugün yatırım yapmak için en güvenilir, en doğru adreslerden biridir." dedi.

Sheraton Otel'de düzenlenen 10. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuşan Çavuşoğlu, Osmanlı diplomasisinin köklü geleneği üzerinde yükselen bakanlık teşkilatının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle hedeflerine daha güçlü ve hızlı şekilde ilerlemeye devam edeceğini söyledi.

Bu yıl "girişimci ve insani dış politika" temasıyla, zengin içerikli bir program hazırladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, özellikle iş dünyası ve savunma sanayisi gibi konulara geniş zaman ayırdıklarını belirtti.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

-ABD'nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize sadık kalmasını bekliyoruz

-Yaptırım ve tehditleri anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Tehdit, yaptırım, baskı ile Türkiyeden herhangi bir netice alamayacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Diplomasi, müzakere, uzlaşıya varız. Dayatmaları kabul etmemiz mümkün değil

Haberin Devamı