Gazete Vatan Logo

Bakan Albayrak: Kadınlarımıza güvenelim ve inanalım

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Enerji Veren Kadınlar Töreni'nde konuştu.

Bakan Albayrak: Kadınlarımıza güvenelim ve inanalım

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak programda yaptığı konuşmada; “Kadına karşı şiddet, kadına karşı cinsiyet adaletsizliği, cinsiyetçilik başta olmak üzere ne kadar sorun varsa, hepsinin çözümü bizim kültürümüzde, bizim medeniyetimizde, bizim inancımızda var” dedi.
Bakan Albayrak, törenin Türkiye'de kadın konusunda düzenlenen en etkin programlardan biri olduğunu ifade etti.
Geçen yıl Türkiye'ye Enerji Veren Kadınları Ödül Töreni fikri ile enerji gibi erkek egemen bir sektörde kadın çalışanlardan çok güçlü bir karşılık bulduklarını kaydeden Albayrak, "Sesimize ses kattığınız için teşekkür ediyorum. Bu platformu cinsiyet eşitsizliğine karşı konulan bir platforma dönüştüren herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Bakan Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Söz konusu vatan olunca yollara düşen silahların tankların önüne dimdik dikilendir Türk kadını. Cinsiyet ayrımcılığı için bir şey yapmak istiyorsak bakmamız gereken en önemli nokta kadınlarımızın fıtratıdır. O fıtrat yalnızca narin ve kırılgan olmak demek değildir. Yaradan, Nisa Suresi'nde 'Emaneti ehline veriniz' diyor. Kadın meselesine bakmamız gereken nokta da budur. Saçlarının teli için dünyayı vereceğiniz çocukları emanet ederken, şirketlerdeki hangi görevi bir kadına emanet etmekten çekiniyorsunuz? O halde kadın meselesine ehliyet penceresinden de bakmamız gerekiyor. Kadın eli değmeyen iş incelik, zarafet ve merhametten nasibini almamış demektir. Geçen yıl bir çağrı yapmıştık enerji sektöründeki firmalarımıza. Kadın çalışan ve yönetici sayısını arzu ettiğimiz noktaya çıkaralım demiştim. Şimdi bu çağrıyı ekonomi alanındaki tüm firmalara ve sektörlere yapıyorum. Ankara'da ben kendi bakanlığım olmak üzere çok daha pozitif ayrımcılık yapacağımı taahhüt ediyorum. Lütfen erkekler olarak bakışımızı değiştirelim, kadınlarımıza güvenelim ve inanalım"

Haberin Devamı