Gazete Vatan Logo

Bahar ve şiir Beşiktaş’ta buluştu

Dün başlayan III. Bahar ve Şiir Festivali hafta sonu boyunca Beşiktaş’ta gerçekleşecek. Bu yılki festival mekânları Abbasağa Parkı, Şairler Sofası Parkı, Akatlar Kültür Merkezi ve Levent’teki Galatasaraylılar Derneği olacak.

Bahar ve şiir Beşiktaş’ta buluştu

Ataol Behramoğlu: Bahar ve şiir sevgilidir

Festivalin yönetmeni Ataol Behramoğlu, “Bu yıl hem ülkemizden hem başka ülkelerden genç şairler çoğunlukta. Gerçi şair hangi yaşta olursa olsun şiir hep gençtir ve genç kalacaktır. Bu nedenle de bugün gerçekleşek Şairler Sofası Parkı’ndaki dinleti geçen yıl olduğu gibi “Şiir Hep Genç Kalacak” adını taşıyor. Bu yılki şölenimizin bir özelliği de, doğumunun 151. yılında büyük şairimiz Tevfik Fikret için düzenlenen bilimsel toplantı. Fikret’in şiirlerini önerimiz üzerine Romence’ye çeviren, şair ve akademisyen Prof. Dr. Ion Deaconescu, kendi uzmanlık alanı olan Fransız Dili ve Edebiyatı öğretim üyeliği ve bu alandaki eserlerinin de ötesinde seçkin bir edebiyat düşünürü kimliği taşıyan Prof. Dr. Kemal Özmen, Tevfik Fikret’in yaratıcılığı konusunda düzenlenecek toplantılarda bildirilerini sunacak. Şairlerin yanı sıra her yıl olduğu gibi müzisyenlerimiz de şölenimize katkıda bulunacak. Sunulacak besteler arasında kısa süre önce yitirdiğimiz, ilk festivalimizin katılımcılarından sevgili şairimiz Ülkü Tamer’in şiirlerinden yapılan ezgilerin özel bir yeri olacak. Ülkü Tamer’i sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Haberin Devamı

İyi yaşamın sırları Migros Yaşam Festivali’nde

Migros, Nisan ayında mağazaları ve Migros Mobil uygulaması üzerinden eş zamanlı başlattığı “Migros Sağlıklı Yaşam Yolculuğu” projesinin devamı olarak dev bir festivale imza atıyor. Bu hafta sonu KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek “Migros Yaşam Festivali”; sağlık, spor, beslenme, güzellik, kişisel gelişim, müzik ve eğlenceye dair ne varsa, hayatı iyi yaşamak isteyenlerle buluşturuyor. Katılımcılara dolu dolu bir program sunan festivalde, gün boyu birbirinden renkli konuklar ve alanında uzman isimler, sağlıklı ve keyifli bir yaşamla ilgili bilgi, öneri ve deneyimlerini paylaşacak.

2018 NDS Edebiyat Ödülü’nü Jean-Paul Didierlaurent kazandı

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ile Notre Dame de Sionlular Derneği tarafından düzenlenen NDS Edebiyat Ödüllerinin onuncusu, Fransız Sarayı’nda, “6.27 Treni” adlı romanıyla Fransız yazar Jean-Paul Didierlaurent’a verildi. Can Yayınları tarafından yayınlanan kitabın Türkçeye çevirisini yapan Aysel Bora ise “başarılı çevirmen” ödülü aldı.

Haberin Devamı