Gazete Vatan Logo

Bahar romantizmi

Çiçek motifleri bahar aylarına sadece uyumu değil, romantizmi de beraberinde getiriyor. Özellikle puantiyeler, şal desenleri ve çiçekler sezonda peşinden koşacağınız romantizmi size yaşatacak

Bahar romantizmi

Yaz vitrinleri artık tamamen görücüye çıktı. 80'lere dönüş, çarpıcı çizgi deseni veya minimalizm İlkbahar-Yaz 2017 trendlerinde dikkat çekse de içlerinde en çok çiçek desenleri öne çıkıyor. Çiçek desenleri söz konusu olduğunda akla elbiseler ve etekler geliyor. Tulumlar ile pantolon-ceket takımlarda da sıklıkla çiçek desenlerine denk geleceksiniz. Özellikle bahar renklerini yansıtan veya pastel tonların kullanıldığı formlar öne çıkıyor. Muhteşem mini elbiselerden şaşırtıcı maxi elbiselere, güzel bluzlardan, her boyda eteklere ve yazı çağıran renge kadar tüm parçalarda da bu etkileyici baskıyla karşılaşabilirsiniz. Çiçek desenlerini vücudunuza göre seçerken dikkat etmeniz gereken detay, desenin büyüklüğüdür. Vücudunuzda büyük desenlerin denk geldiği alanları daha büyük görünme riski vardır. Yani göğüslerinizin büyük olmasından rahatsızsanız, büyük çiçeklerin yer aldığı bir bluz dan uzak durun.

Kolaj kumaşlar

Bu sezon Peter Dundas’ın tasarladığı Roberto Cavalli’nin Amerikan yerlilerine yaraşır tasarımlarından tutun da Rag&Bone’un 90’lar esintili tasarımlarına kadar birçok tasarımlarda alıyoruz romantizmin kokusunu. Diane von Furstenberg’in bir çok kumaşı bir araya getirerek yeniden tasarladığı kruvaze elbiseleri de karmaşadan çok baharı anımsatıyor.

Haberin Devamı

Kalbinizi giyin

Rodarte Proenza Schouler ve Marc Jacobs’un başını çektiği kalp çeketi aşkı çağırıyor. Özellikle markaların kullandığı kalp şeklinde baskı veyahut kesimler süveterden trikoya, elbiseden pantolona karşımıza çıkıyor.

Krallığını ilan et

Kral ve kraliçelere layık gibi görünen içi saten üstü kalın kumaşlarla kombinlenmiş ve sizi 8. Henry zamanına götürecek tasarımlar özellikle JW Anderson, Burberry ve Gucci’nin kreasyonları arasında yer aldı.

Çizgilere dikkat

Rosie Assoulin, Adam Selman, Alexander Wang gibi markalar çeşitli çizgili ürünleri bir arada kombinlemeyi sezon trendi olarak sundu. Romantizmi bilemem ama aşktan boyunuzu uzatacağı kesin.

Elbise altına pantolon

Bunun nesi seksi demeyin, elbiseler genellikle transparan seçiliyor ki pantolon modeli de görülsün. Gucci, Rodarte, Derek Lam ve Sportsmax kombinlerinde pantolon üstüne elbiseyi onaylar nitelikte. Floral bir elbiseyle düz renk bir pantolonu bu sezon kombinleyerek baharı üstünüze çekebilirsiniz.

Haberin Devamı

Pembe her yerde

Sezonda romantizm rüzgarlarının esmesinin en büyük nedeni şüphesiz pastel tonlarından başlayarak pembe kartelasına kucak açan 2017 bahar modası. Celine, Nina Richi, Balenciaga, Valentino gibi isimler pembeyi her cilt tipine gidecek şekilde kullandı.