Gazete Vatan Logo

Babayiğitlere baba gibi destek

Yerli otomobilin müşterisinin hazır olduğunu belirten Bakan Özlü, “Yerli oto için tüketiciyi canlandıracak teşvikler verilecek. Babayiğitlere de bir defaya mahsus üretim maliyeti, Ar-Ge ve vergi destekleri konusunda teşvikler verilebilir” dedi

Babayiğitlere baba gibi destek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin müşterisinin hazır olduğunu belirterek, “Yerli marka otomobil projesini, milletimiz sahiplendi, ekonomistlerin tabiriyle ‘satın aldı’. Şu anda piyasaya çıksak, milyon mertebesinde sipariş alırız” dedi. Özlü, geçen 6 ayda yapılan çalışmalarda temel prensiplerini belirlediklerini, üretim adedinin yıllık 175 bin, üretim kapasitesinin 200 bin, toplam yatırım tutarının 3.2 milyar euro olacağını söyledi. Türkiye pazarından ilk etapta yüzde 12-17 pay hedeflediklerini kaydeden Özlü, bu hedefe ulaşmak için çeşitli teşvikleri gündemlerine aldıklarını belirtti. Özlü, sözlerine şöyle devam etti:

Vergi düzenlemesi

“Tüketiciyi canlandıracak, tüketici için cazibesini artıracak bir teşvik sistemi olacak. Babayiğitler noktasında kurulan şirketin üretim maliyetleri konusunda birtakım devlet destekleri verilecek. Birincisi, tüketiciyi canlandıracak, tüketici için otomobilin cazibesini artıracak bir teşvik sistemi olacak. İkincisi, babayiğitler noktasında kurulan şirketin üretim maliyetleri konusunda birtakım devlet destekleri olacak. Bu bir defaya mahsus, Ar-Ge masraflarının tamamının veya bir kısmının karşılanması, birtakım vergisel düzenlemeler olabilir. Her halükarda bu otomobil dünya piyasalarında rekabet edebilir, küresel ölçekte başarısı sağlayacak bir ürün olacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hedef 1 trilyon $
1.5 yıldır üzerinde çalıştıkları dijital dönüşüm yol haritasını tamamladıklarını kaydeden Özlü, ‘Dijital Türkiye’ adını verdikleri raporu yakında açıklayacaklarını söyledi. Özlü’nün dijital dönüşüme ilişkin açıklamaları şöyle: “Dünya Ekonomik Forumu raporlarına göre, dijital ekonominin büyüklüğü
10 yıl içinde 100 trilyon dolara ulaşacak. Hedefimiz, dijital dönüşümün getirdiği ekonomiden 1 trilyon dolar pay alabilmek. Yol haritamızda hedeflerimizi 5+5 yıl olarak belirledik. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerimizin de bulunduğu 10 kentimizde dijital dönüşüm merkezleri kuracağız ve bu merkezlerde dijital dönüşüm eğitimlerini vereceğiz.”

Haberin Devamı