Gazete Vatan Logo

Babamın ilgisini kazanmak için müzik eğitimi aldım

“Erkenci Duş” dizisi ile ekranlara dönüş yapan Öznur Serçeler, “Aynı karakterim gibi ben de işime çok önem veririm ve titizimdir. İşimi iyi yapabilmek için elimden gelen her şeyi yaparım” diyor.

Babamın ilgisini kazanmak için müzik eğitimi aldım

Erkenci Kuş dizisi ile tekrar ekranlardasınız. Nasıl hissediyorsunuz?

Çok heyecanlıyım. Daha önce oynadığım rollerden çok daha farklı bir roldeyim bu projede.

Dizide canlandırdığınız Leyla nasıl biri?

Leyla işkolik bir kız. Hayatta işinden daha önemli hiçbir şey yok onun için. Kız kardeşi Sanem hayalperest biri ama Leyla daha ciddi, disiplinli, çok süslenen, kendi bakımına çok önem veren ve işini çok önemseyen bir karakter. Biraz ana kuzusu diyebileceğimiz bir kız. Hayatta işinden başka tutkusu yok. Kız kardeşiyle de taban tabana mizaç olarak zıt oldukları için hep aralarında bir çekişme var.

Oynadığınız karakterle aranızda benzerlik görüyor musunuz?

Görmez miyim.. Ben de işime çok önem veririm ve titizimdir. İşimi iyi yapabilmek için elimden gelen her şeyi yaparım. İş ile ilgili bir aksaklık olduğu zaman moralim bozulur aynı Leyla da olduğu gibi. Onun dışında tertipli, düzenli, planlı olmak benzer özelliklerimiz. Leyla sürekli topuklu ayakkabı giyerek yaşayabilir ama ben o kadar daha kaldıramam. Daha sportif olmayı seçerim.

Haberin Devamı

Setler stresli ortamlar.Bu stresi nasıl aşıyorsunuz?

Evin şeklini değiştiriyorum, duvarları ve hatta şifonyerleri bile boyuyorum bazen. Yoga yapmayı çok seviyorum. Bu sıralar yoğunluktan dolayı bazen aksıyor tabii. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü mezunu olduğum için müzikle de uğraşıyorum. Arkadaşlarımla bir araya gelip müzik yapmakta rahatlatıyor beni.

Müziği profesyonel anlamda yapıyor musunuz peki?

Bir YouTube kanalı açıp sadece Türk Sanat Müziği şarkıları kaydedip yayınlama gibi bir fikrim var. Yan flüt ve Klasik Batı Müziği eğitimi aldım ama Türk Sanat Müziği yapmayı daha çok seviyorum.

Tiyatro toplum için çok faydalı
Tiyatro ile aranız nasıl?
Tiyatro hem izlemeyi hem oynamayı çok seviyorum. Moda Sahnesinde oynanan Bütün Çılgınlar Sever Beni oyununda rol alıyorum. Mert Fırat ve Volkan Yosunlu le birlikte oynuyoruz. Üç kişilik bir komedi oyunu. Dört yıldır bu oyundayım ve cidden çok keyif alıyorum. Tiyatronun toplum içinde çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çoğu insan tiyatroya sadece bir eğlence gözüyle bakıyor. Aslında günlük hayatta yaşadığımız çok sıradan olayları bile orada izleyip şaşırabileceğimiz, onlarla nasıl baş edebileceğimiz ve hayatımızı nasıl daha kaliteli yaşayabileceğimize dair bir fikirle çıkıyor insanlar tiyatrolardan.
Solist olmanın hayalini kurdum
Çocukluğunuzda müziğin mi oyunculuğun mu hayalini kurdunuz?
Aslında babamın oyununa geldik diyebilirim. Babam müzisyendi. Ablam müzik okumaya başlayınca babam ona daha çok ilgi göstermeye başladı. Bu ilgiyi görünce kardeşim ve bende müzik okumaya karar verdik. Babamızın ilgisini paylaşmak için hepimiz müzik okuduk. Yeteneğimiz de vardı babamız müzisyen olduğu için. Ama özümde ben müzik hayali kurmadım. Belki solist olduğum hayaller kurdum. Üniversitede orkestrada çalmıştım. O zamanlar sıkıcı geldi bana. Orkestrayla birlikte Avrupayı gezdik. Orkestranın bir düzeni var. Bu düzeni yakalayamadığın sürece cidden çok sıkıcı bir iş. Şuan istesem hala gidip çalabilirim. Eğitim erimiyor hiç. Ama sıkıcı geliyor bana çok. Hayalim bir oyuncu olmaktı ve gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum.

Haberin Devamı