Gazete Vatan Logo

Babalık beni daha güçlü ve sabırlı yaptı

Oyuncu Bülent Polat ilk Babalar Günü'nü 8 aylık kızı Doğa'yla kutluyor. Polat, kızıyla tamamen değiştiğini söyleyerek, "Ebeveyn olmak zor. Ama bu zorluğu aşacak güç çocuğun doğumuyla size yükleniyor. Kızım beni güçlendirdi” diyor.

Babalık beni daha güçlü ve sabırlı yaptı

Kızınızı ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?

Müthiş bir heyecandı. Duygusal olarak bu kadar yoğun bir an daha önce yaşamamıştım. Özellikle kucağımda uyuyunca uzun uzun dalıp kızıma bakıyorum, "Allahım bu masum yavru benim mi " diyorum. İnsan her defasında hayret ediyor. Babalık bana güç kattı, ebeveyn olmak zor bir süreç. Ama bu zorluğu aşacak olan güç çocuğun doğumu ile adeta size yükleniyor. Yani bir çocuk doğarken sizin de içinizden bir baba doğuyor. Onun baba dediği o ilk güne kadar siz de olgunlaşıyorsunuz. Henüz 8 aylık bir kızım var ve an itibari ile aramızda özel bir bağ var.

Kızınız sizde neleri değiştirdi?

Baba olmak tüm hayatımı değiştirdi. Ben yok "biz" var artık. "Gazımız var", "Bugün iğne olduk, huysuzuz, ateşimiz var" cümlelerini sık kullanacağınız bir dönem. Babalığın bana öğrettiği ilk şey daha sabırlı, dikkatli ve tutumlu olmak oldu. Bir de artık ellerimi sık yıkıyorum, dişlerimi daha sık fırçalıyorum.

Baba olmaya hazır mıydınız?

Eşim buna hazır olduğumu düşünüyorudu ve hala bu fikri değişmedi. 37 yaşındayım, iki ayrı kıta üç şehirde yaşadım. 12 yaşından beri çalışıyorum. Çok hata yaptım hayatta sonra onları düzeltmek için çalıştım öğrenmek için dünyanın öbür ucuna gittim ve hayatta kaldım. Sanıyorum babalık serüvenine de hazırdım.

Haberin Devamı

Doğa'nın bakımıyla ne kadar ilgileniyorsunuz?

Kırkı çıktığından beri 7 aydır Doğa'nın bakımını eşimle paylaşıyoruz. Onu bir tek emzirmediğim kaldı. Annesi kadar olmasa da bebek bakımında oldukça iddialıyım.

Çocuğun için çalışmak istiyorsun

Şimdi neler daha anlamlı?

Gülmek, çalışmak ve sessizlik daha anlamlı.

Kendi babanıza hangi konuda hak vermeye başladınız?

Babam çok çalışırdı, pazar günleri onunla vakit geçiremediğim için çok kızardım. Ama şimdi ona hak veriyorum. Çocuğuna iyi bir yaşam vermek için çok çalışmak istiyormuşsun.

Ona bakarken piyano çaldığını hayal ediyorum

Kızınızla ilgili hayalleriniz neler?

Kızımın ellerine baktığımda onun piyano çaldığını hayal ediyorum ki piyanosunu o doğmadan yıllar önce almıştım. İsmine eşimle, Doğa dedik. Doğa dostu olmasını hatta bir adım ötesi bu konuda farkındalık yaratan bir birey olmasını hayal ediyorum. En büyük hayalim onun iyi, vicdanlı ve merhametli bir insan olması. Babası olarak onun hayallerini gerçekleştirecek gücü kendinde bulmasını sağlamak önceliğim olacak.

Haberin Devamı

Artık deneyimli bir baba olarak, baba adaylarına neler tavsiye edersiniz?

Baba adayları lütfen bez kampanyalarını takip edin şimdiden. 7 aylık olana kadar bekleyin kıyafete harcama yapmayın. Hızlı büyüyorlar bazı giyisileri giydirmeye zaman yetmiyor. Bu mucize doğumu gerçekleştirecek olan eşinizin yanında olun ve her fırsatta öpüp sevin onu. En çok size ihtiyacı olacak. Şimdiden baba adaylarına başarılar.