Gazete Vatan Logo

Babalara drone sürprizi

Babalar Günü için en çok tercih edilen hediyeler arasında elektronik ve akıllı ürünlerin ağırlığı dikkat çekti.

Babalara drone sürprizi

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, Teknosa.com verilerine göre, akıllı saat satışlarında 3 kat, drone satışlarında 8 kat artış gerçekleştiğini söyledi. Akıllı telefonların yüzde 50’ye varan satış artışıyla yine en çok tercih edilen hediye alternatifleri arasında yer aldığını, oyun konsolları ve aksesuarlarda da büyük artış yaşandığını anlatan Gürcan, “Oyun konsolu 3.5, aksesuar grubu satışı 2.5 kat arttı. Hediye tercihlerinde anneler için daha çok ihtiyaç odaklı, babalar için de eğlence, hobi ve deneyim odaklı ürünler ön plana çıkıyor” dedi.

n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Örpen Koçak, özellikle iPad ve tablet ürünlerinde yüzde 37, elektronik ürünlerde yüzde 12 artış yaşandığını söyledi. Koçak, parfüm, deodorant ve erkek bakım ürünlerinin önceki yıllara göre üst sıralarda yer almadığını ifade etti. Koçak, babalara alınan hediyelerde ortalama sepet tutarının elektronik ürünlerin de etkisiyle 380 lira olduğunu belirtti.

4’te 1’i elektronik aldı

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, bu yıl Babalar Günü döneminde alışveriş yapanların 4’te 1’inin elektronik kategorisini tercih ettiğini belirterek, onu yüzde 15 ile bilgisayar kategorisinin, yüzde 12 ile oto aksesuarın, yüzde 11 ile giyimin takip ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ciroda yüzde 46 artış

Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban, Morhipo’dan babalar için en çok tişört ve gömlek gibi parçaların tercih edildiğini, klasik ayakkabıların ve gözlük-saat gibi aksesuarların da favoriler arasında yer aldığını söyledi. GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, geçen yıla kıyasla bu yıl toplam ciroda yüzde 46 artış yaşandığını belirterek, babalar için en çok cep telefonu, saat setleri, parfüm, giyim, kişisel bakım ürünleri, spor ürünleri ve aletleri, bahçe ürünleri ve yapı market ürünleri satıldığını söyledi.