Gazete Vatan Logo

Babacığım sana çiçek getirdim!

İzmir Çiğli’de önceki gün düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Yunus Bal ile Hava Pilot Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan gözyaşları içinde toprağa verildi

Babacığım sana çiçek getirdim!

İzmir’de Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalandıktan bir süre sonra Menemen ilçesi Tuzçullu Mahallesi’nde boş bir araziye düşen SF-260D tipi eğitim uçağında şehit olan bulunan Pilot Yüzbaşı Yunus Bal (37) ile Hava Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan dün toprağa verildi. Şehit Pilot Yüzbaşı Yunus Bal, anne ve babasının yaşadığı Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Duygu dolu anların yaşandığı cenaze töreninde şehidin babası İsa Bal oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, 6 aylık hamile eşi Tuğba Bal ise ayakta güçlükle durarak taziyeleri kabul etti. Şehidin 5 yaşındaki kızı Burcu Bal, babasının cenaze törenine elinde bir demet çiçekle katıldı.

Komutanlar katıldı

Hava Pilot Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan ise, Ankara’da düzenlenen askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Şehidin cenaze namazının kılınmasının ardından dua edildi, tekbirler getirildi.

Haberin Devamı

Oyuncağıyla kala kaldı

Bir akrabasının elinden tutan şehit Resul Ekrem Gökdoğan’ın 4 yaşındaki oğlu Ahmet Nadir elindeki oyuncakla, 2 yaşındaki kızı Şevval de akrabalarının kucağında babalarını uğurladı.