Gazete Vatan Logo

Az bilinen 8 Instagram ipucu!

Instagram'ı fotoğrafları filtreleyip paylaşmaktan ibaret sanıyorsanız, bu yazımızı okumanız gerekli!

Az bilinen 8 Instagram ipucu!

Yalnızca küçük fotoğraflar paylaşmanıza izin veren bir sosyal ağın bu kadar büyüyebileceğini kim tahmin edebilirdi? Bugün 400 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Instagram, büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Milyar dolarlık bir firma, elbette yerinde durmuyor ve hizmetini yeni işlevlerle geliştiriyor. İşte bugün Instagram'da kullanabileceğiniz 8 az bilinen ipucu.

Kare fotoğraf kullanma zorunluluğunuz yok

Kare fotoğraflar, Instagram'ın en önemli özelliklerinden biriydi. Ancak firma, kare fotoğraf kısıtlamasını geçen sene kaldırdı. Bu sayede uygulama, yatay ve dikey fotoğrafları olduğu gibi göstermeye başladı.

Fotoğraf yüklerken kare fotoğrafla yatay ve dikey fotoğraflar arasında geçiş yapmak için yükleme ekranında görünen küçük "biçim" simgesine (çerçeve kenarları gibi görünen simge) dokunun. Şimdi fotoğrafın yakınlaştırma seviyesini ayarlayın.

Filtreleri sıraların veya gizleyin

Filtreler, Instagram'ın vazgeçilmez özelliklerinden. Uygulamada şu an 40 farklı filtre bulunuyor. Filtreler arasında hiç kullanmayacağınızı düşündükleriniz varsa, küçük bir temizlik yapabilirsiniz. Filtreleri gördüğünüzde en sağa kaydırın ve Yönet düğmesini bulun. Bu düğmeye dokunarak tüm Instagram düğmelerinin listesini açabilirsiniz. Bu listede kullanmadığınız filtreleri gizleyebilir, uzun dokunarak sırasını değiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Filtrelerin ötesine geçin

Filtreler, fotoğraflarınızı iyileştirmede önemli rol oynuyor ancak Instagram'ın başka düzenleme araçları da var. Bu araçları görünür hale getirmek için düzenle ekranındayken anahtar simgesine dokunun. Buradaki araçları kullanarak fotoğrafı döndürebilir, renk ayarı yapabilir, "tilt shift" efekti bile ekleyebilirsiniz.

Otomatik tamamlama işlevini kullanarak ilginç hashtag'ler bulun
Fotoğrafınızın altına açıklama yazarken muhtemelen birkaç hashtag de eklemek isteyeceksiniz. Instagram, fotoğrafları hashtag'lere göre gruplandırıyor, böylece takip edecek yeni kişiler arayan kullanıcılar, aradıklarını daha kolay buluyorlar.
Fotoğrafınız için doğru hashtag'i bulmak ise her zaman çok kolay olmayabilir. Bunun için Instagram'dan biraz yardım isteyebilirsiniz. Hashtag'i yazmaya başladığınızda ekrana gelen önerilere dikkat edin, burada daha fazla kişinin kullandığı hashtag'leri tercih etmeye çalışın.
Hashtag'lerin bir kısmını yorumlara yazın
Fotoğraf açıklamalarının kötü görünmemesi için bu alanı hashtag'le doldurmak istemeyeceksinizdir (dördü geçmemenizde fayda var). Bazı Instagram kullanıcılarının şu sıralar uyguladığı bir ipucu ise hashtag'lerin geri kalanını yorum olarak yazmak. Bu sayede hem fotoğrafınızın keşfedilme olasılığını yüksek tutabilir, hem de açıklamaların kötü görünmesinin önüne geçebilirsiniz.
Cevaplarken etiketleyin
Herhangi bir kullanıcı fotoğrafınıza yorum yaptığında, ayarlarınızı değiştirmediyseniz bunun için bir uyarı alıyorsunuz. Ancak bu yorumu cevapladığınızda Instagram kimi cevapladığınızı bilmediğinden, karşınızdaki kişi herhangi bir uyarı almayacak. Cevap verdiğiniz kullanıcının cevabınızı okuyacağından emin olmak için, yorumunuzda onun kullanıcı adını kullanmanız gerekiyor.
Bunun için izleyebileceğiniz iki yol var. Birincisi, kullanıcının ismini elinizle yazmak. İkinci yol ise yoruma dokunup, ardından isme uzun dokunarak seçip "Cevapla" simgesine dokunmak.
Son fotoğraflara hızla ulaşın
Fotoğraflarınızı hep Instagram'ın kamera uygulamasıyla çekmek zorunda değilsiniz; bu işi daha iyi yapan uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Cihazınızdaki fotoğrafları Instagram'a aktarmak için ise pratik bir kısayol var. Instagram'daki kamera düğmesini basılı tuttuğunuzda galerinizdeki son fotoğrafları gösteren yatay bir çubuk ekrana gelecek. Buradan karşıya yüklemek istediğiniz fotoğrafı seçmeniz yeterli olacak.
Günde bir fotoğraf
Twitter ve Facebook bizleri durmadan paylaşmaya teşvik etse de aynı strateji, Instagram'da geri tepebilir. Araştırmalar, günde 1 fotoğraftan fazlasının katılım seviyesini düşürdüğünü gösteriyor.
Kaynak: Chip.com.tr

Haberin Devamı