Kaftan şehirleri fethediyor

Kaftan ceketler, sezonun en iddialı parçalarından. Özellikle şık takımları tamamlayan bu parça, daha çok gece için kullanılsa da şimdi günlük kombinlerde de kendisine yer bulacak.

Stil sahibi herhangi bir tatilciye olmazsa olmazlarının ne olduğunu sorduğunuzda, en çok istediği kıyafetlerin kaftanlar olduğu cevabını alacaksınız. Kaftanlar öyle parçalar ki bunları giymek için uzun veya zayıf olmanız gerekmiyor. Bunlardan birine sahip olduğunuzda havuz başından deniz kenarına, Yunan harabelerinden bir öğlen, hatta akşam yemeğine kadar her yerde kullanmanız mümkün. Peki bir ‘yüksek moda’ parçası olarak kaftanları şehirlerde de giymek mümkün mü? Şimdiye kadar bu soruya cevabımız olumsuz olurdu ancak artık değil.

Kaftan şehirleri fethediyor

Sosyal medyada stile yön veren isimlerden Miroslava Duma, Poppy Delevingne ve Yasmin Sewell gibi isimler kaftana popülerlik kazandıracak, onu yazdan sonbahara kadar giyilmesi kaçınılmaz olan bir parça haline getirecek birçok şey yaptı. Hala kaftanların yazları bikini üzerine giymek için tasarlanmış kumaş parçaları olduğunu mu düşünüyorsanız tekrar düşünün derim. Önde gelen online kıyafet satışı sitelerinde; Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya yüzyıllardır giyilen bu giyim eşyasının satışları son altı ayda ikiye katlandı. Aslında modanın takipçileri, kaftanlarla büyük bir coşkuyla kucaklaştılar diyebiliriz. Vogue ve Times’ın stilisti Pippa Holt, dört yıl önce, sıcaklığı kırk derece olan Teksas’a gittiğinde bu sıcaklık için hazırlıklı değilmiş. Ancak daha sonraki bir Meksika ziyaretinde gösterişli, kalın pamuktan yapılmış el dokuması kaftanları keşfetmiş ve bu parçalar zamanla vazgeçilmezi haline gelmiş. Holt bu kaftanlar için “Oldukça cool ve zarif bir görünüme sahipler. Bol oldukları için sıcaklarda hem gündüz hem de gece giymek için çok uygunlar” diyor ve ekliyor “Ben bunları Hermes’in Collier du Chien kemerleriyle veya Guatemala’dan gelen dokuma şeritlerle birlikte kullanıyorum ve Valentino’nun dantelsi espadrillerini giyiyorum. İnsanlar beni sürekli durduruyor ve bu kaftanların nereden geldiğini soruyor”.

Haberin Devamı

Kaftan şehirleri fethediyor

Hem rahat hem şık

Kaftanların bu kadar popüler olmasının nedenlerinin başında kadınların havuz veya deniz kenarında sadece bir havluya sarılıp oturmak istememeleri geliyor. Bu sorunu çözecek anahtar parçalar ise kaftanlar oldu. Çünkü hem rahat hem de şık bir görünüm sağlıyorlar. Tatilde pek çok farklı zaman diliminde farklı mekanlarda bulunuyoruz. Kaftanlar ise bunların hepsinde kullanılabilecek parçalar. Tunik benzeri kaftanları mayo veya bikinilerin üzerine giyerek, makyajsız ve aksesuarsız olarak fazla çaba harcamadan şık bir görünüm elde etmek mümkün. Bunları çok çeşitli aksesuarlarla ve metalik renkte sandaletlerle akşamları kullanabilir, kendinize özgü bir tarz yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kaftan şehirleri fethediyor

Tatil dolaplarından, kışlık konbinlere

Kaftanların bir diğer avantajı ise eskimeye, modasının geçmesine karşı dayanıklı olmaları. Beş sene önce almış olduğunuz bir kaftanı çıkarıp tekrar tekrar giyebilirsiniz. Aklınızda bulundurmanız gereken noktalardan biri de bunların artık sadece tatil gardıroplarına sıkışıp kalmış parçalar olmadığı. Bunları topuklu botlar ve dik yakalı kazaklarla kışın da kullanabilirsiniz. Kaftan bizim de en önemli daha doğrusu geleneksel kıyafetlerimizden biri. Türk motiflerinin yapıldığı şahane parçaları vintage mağazalarından rahatlıkla bulabilirsiniz. Vintage mağazalarına Beyoğlu’nda ve Çukurcuma’da erişebilmek mümkün. Çukurcuma’da bulunan Pied de poule isimli mağazada çok güzel kaftanlara rastladım. Ayrıca Kapalıçarşı’da da Bedestende ve Köylü Pazarında çok güzel parçalar bulmak mümkün.

Haberin Devamı

Kaftan şehirleri fethediyor

Pied de poule (yukarda)?ve Bedesten’de farklı ve şahane kaftanları bulabilirsiniz

DİĞER YENİ YAZILAR