Çiçekli elbiseler baharı şenlendiriyor

Çiçek desenleri tekrar gardıroplarımızdaki yerini aldı. Ancak bu sezon çiçek sadece kıyafetlerde değil, aksesuarlarda da kendini gösteriyor. Çiçek desenleriyle canlı kırmızılar, sarılar, yeşiller öne çıkıyor

Kış aylarının bitip baharın gelmesiyle birlikte etraf her bakımdan çiçeklenmeye başladı. Sokaklar çiçeklenirken, vitrinler de çiçek açtı. 80’li yıllarda oldukça popüler olan çiçek desenleri ve çiçekli elbiseler tekrar gündeme geldi. 80’lerde doğanlar evlerindeki döşemelik kumaşları, bunlardaki büyük çiçekleri hatta annelerinin belden kiloş çiçekli elbiselerini hatırlayacaklardır.

Çiçekli elbiseler baharı şenlendiriyor

İncecik şifon kumaşlar

2016 ilkbahar- yaz modasında çiçek desenleri hem kıyafetlerde hem aksesuarlarda kendisini gösterecek. Çiçekli elbiselerin yanında çiçekli pantolonlar, bluzlar, çantalar hatta ayakkabılar kullanılacak. Çiçek desenli elbiselerde özellikle romantik şifon kumaşlar oldukça popüler

Eskiler bilir, Laure Ashley diye bir marka vardı ve hepimiz bayılarak onun elbiselerini takip ederdik. Romantik İngiliz çiçek desenler modacının en çok kullandığı temaydı.

Haberin Devamı

Çiçekli elbiseler baharı şenlendiriyor

Renk seçimine dikkat

Abiyelerde çok alışık olmadığımız bu desenlerde hem şık hem farklı bir görüntüye kavuşabiliriz. Ama çiçek desenli abiye seçerken elbisenin zemin renginin düz olması önemli. Çiçek sadece kıyafetlerde değil, aksesuarlarda da kendini gösteriyor.

Mesela Gucci, Alexandre MCqueen, Valentino, Dolce Gabbana gibi markalar çantalarında bu yaz çiçek temalarında kullandı. Ayrıca çiçek desenli espadriller, kemerler hatta şapkalar kullanılan aksesuarlar arasında. Dedim ya; bu yaz hepimiz çiçek açacağız. Hiçbir şey yapamıyorsanız bile başınıza çiçekli bir bant takabilirsiniz.

Çiçekli elbiseler baharı şenlendiriyor

Büyük gül desenleri etkileyici

2016 çiçek desenli elbise modellerinde, öne çıkan desenlerin başında, büyük çiçekler ve kendini belli eden gül desenler geliyor. Mesela, Dolce Gabbana kışın olduğu gibi yazda da bu deseni bolca kullandı. Çiçek desenli uzun elbiseler her yaş grubunun rahatça kullanabilir. Bu yaz romantik minik çiçekleri de çok göreceğiz.

Romantik elbiseler

Haberin Devamı

Çiçek desenli uzun elbiselerin yanında, mini elbiseler de çok moda. Genç kızlar bu bahar ve yazda kendilerine romantik çiçek desenli elbiseleri mezuniyet kıyafeti olarak seçebilirler. Çiçek sadece günlük elbiselerde değil aynı abiye kıyafetlerde de boy gösteriyor. Mesela, abiyenin en başarılı isimlerinden Ellies Saab şahane çiçekli desenlerini saten ve şifon kumaşlarda kullanmış.

DİĞER YENİ YAZILAR