Karaköy’ün en iyi mekanları

Karaköy’ün arka sokaklarının da popüler olabileceğinin ilk örneklerinden olan Karabatak 2011’de açıldı. Eskiden torna atölyesi olan bir asırlık mekan 2010’da başlayan renovasyon çalışmasıyla şimdiki halini aldı ve Karaköy’ü keşfedip sevmemizdeki önemi büyük il adres oldu. Karabatak,Avusturalyalı kahve üreticisi Julius Meinl’ın zincir kafelerinden bir tanesi. Ev huzurunda bir dekorasyonla sayısız kitabı dergiyi bir arada sunan Karabatak sadece günlük servisiyle değil özel davetler ve workshoplar içinde tercih edilen bir mekan.

Unter

Karaköy Türk Ortodoks Meryem Ana Kilisesi’nin hemen köşesinde yer alan 1960’lı yıllarda yapılmış yığma bir binanın üç katını kapsayan Unter kısa sürede Karaköy akşamlarının mekanı oldu. Mekanın cool atmosferine eklenen lezzetli ve organik mönüsü ve dekoratif sunumlarıyla daha da samimi bir kimliğe bürünen Unter’de öğle ve akşam deneyimleri farklı gerçekleşiyor. NuPera ve Backyard’dan tecrübeli işletme ekibi sayesinde hafta sonları, özellikle Pazar günleri brunch için neredeyse yer bulunmuyor. Unter’in en üst katında özel davetlerin gerçekleştiği Unter Loft yer alıyor. Pazartesi günleri kapalı.

Haberin Devamı

Karaköy Lokantası

Karaköy’ün rıhtımında yer alan Karaköy Lokantası, samimi bir esnaf lokantası atmosferine sahip.

Oral Kurt ve Aylin Okutan çiftinin sahip olduğu lokantanın dekorasyonu ise yemekleri kadar alkış alıyor. Zira mekanın dekorasyonunda Türkiye’nin en ünlü mimari şirketlerinde olan Autoban’ın imzası var. Lokantanın iç mekan tasarımında geleneksel Türk motiflerinden ilham alınmış ve böylece tarihi bir binada yer alan mekana daha da güçlü bir kimlik kazandırılmış. Lezzetleri hiç yanıltmayan restorana rezervasyon yaptırmakta fayda var. Pazar günleri kapalı.

Kulüp Külah

Karaköy’ün değişen kimliğiyle çok örtüşen, alternatif sanat ve eğlence mekanı olarak hizmet veren Kulüp Külah 1970’lerde dondurma külahı fabrikası olarak kullanılmış bir binayı mesken edinmiş. Kulübün ağırladığı isimler arasında Steffi, Franz&Shape, The Micronaouts, Larry Tee ve Munk yer alıyor. Mekandaki sergi alanında ise Leyla Gediz,Komet,Bora Akıncıtürk’ün eserleri sergilendi. Mekan kimi zaman ikinci el eşyaların satıldığı bit pazarına dönüşürken tasarımcı ve ünlü markaların katılımıyla gerçekleşen ve çeşitli workshopların da yer aldığı Souq’a da ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR