Bebek’in gözdeleri

Assoulıne

Bebek’in gözdeleri

Ünlü yayınevi Assouline’nin Avrupa’da Paris’ten sonraki ilk butiği olan Bebek mağazası, tarihi Mısır Konsolosluğu karşısında dünyaya açılan bir pencere. Bu büyülü mekanda Assouline bakış açısı ve görsel ayrıcalığı ile hazırlanmış birçok kitap okuyucularını bekliyor. Ayrıca her yıl kendi kültürümüzü ve stilimizi yansıtan birbirinden özel kitaplar da tüm dünyadaki Assouline kütüphanelerinde yerini alıyor.

Baylan

Bebek’in gözdeleri

Baylan’ın tarihi 1923 yılına dayanıyor. Kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak hizmet veren İstanbul’un en eski pastanesi. 2010 yılında açılan üç kata yayılmış Bebek şubesinde pastanenin yanı sıra denize sıfır şık bir lokanta, bar ve bistro da bulunuyor. Dünya mutfaklarından leziz örnekler sunan Baylan’dan uluslararası tatil literatürüne de girmiş dondurmalı lezzetli ‘’ Kup Griye’’yemeden kalkmayın.

Ceremony

Bebek’in gözdeleri

Bebek’teki butiğin önünden geçerken hayran kaldığımız; çiçek tasarımları ve düğün davet organizasyonlarında imzasını hemen tanıdığımız İrem Yargıcı’nın 1995 yılında yarattığı Ceremony, hayatın bir tören olduğu düşüncesinde almış. İrem Yargıcı’nın moda ve tekstil alanındaki birikimini ve rafine zevkini yansıtan Ceremony, organizasyonlarında da şık ve sade farkıyla tarz yaratıyor.

Haberin Devamı

Cup of joy

Bebek’in gözdeleri

Bebek’te kahve tutkunlarına buluşma noktası Cup Of Joy’un amacı iyi kahveyi misafirleriyle paylaşmak. Pasajın içinde yer alan bu ufak mekanda günlük olarak kavrulan ‘single orjin’ kahveleri ‘Dripping ‘ ‘Aeopress’ gibi çeşitli demleme yöntemleriyle hazırlanmış halleriyle deneyebilirsiniz. Soğuk kahve tüketmek isteyenler için seçenekleri, Türk kahvesi de mevcut, hatta porselen cezvede hazırlanıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR