Fashion @Eye Vintage

Baba mesleklerinin cazibesine kapılan Harika San ve Hakan San tarafından kurulan Fashion @Eye Vintage ‘de adı üstünde ağırlıklı olarak vintage gözlükler yer alıyor. Dükkandaki gözlükler ikinci el değil, kullanılmamış vintage parçalar hatta birçoğu da el yapımı. Ayrıca Moscott, Thierry Lasry, Oliver Goldsmith, Retrosuperfuture gibi markaların en son koleksiyonları da yer alıyor. Butikte Hakan San’dan tavsiyeler alabilir, gözlüklerin hikayelerini dinleyebilir ve kimi dükkanda sergilenen Türkiye’nin ilk gözlükçülerinden baba Mehmet San’ın koleksiyonuna göz atabilirsiniz.

Gakkı Karaköy

Karaçay-Çerkes dilinde yumurta demek olan Gakkı, Yöresel lezzetlerin modern mutfakla birleştiği mini bir kafe. Gakkı‘nın spesiyali Karaçay böreği Hıçın, çökelek peyniri ve patatesli bir börek. Trabzon üzümünden yapılan taze üzüm suyu her mevsim mevcut. Mekanın sıcakve samimi bir dekorasyonu var. Günün her saati kahvaltı edebileceğiniz Gakkı Karaköy‘de yumurta çeşitliliği dikkat çekerken muhallebili incir tatlısı ve buharda pişen çikolatalı kek, tatlı severlere göz kırpıyor.

Haberin Devamı

Hane 78

Geleneksel Türk ahşap işçiliğini modern bir konseptle yorumlayan Hane 78, tasarımcı Şeyda Doğan ve Ayhan Ada’nın birlikte kurduğu bir mobilya tasarım butiği. Ayhan Ada, marangoz ve ağaç işçisi babasından el almış ve 25 yıllık bir tecrübesi var. Ada’nın tecrübesi Şeyda Doğan’ın modern fikirleriyle birleşince Hane78 doğmuş. Tasarımcılar Anadolu’nun yüzer yıllık ağaçlarını işleyerek kişiye özel mobilyalar tasarlıyor. Tasarım butiğinin ürün gamı arasında puflar, sandalyeler, tabureler, sehpalar ve koltuklar bulunuyor.

İstanbul’74

Kültür, sanat, moda ve tasarım platformu olarak 2009 yılında Demet Müftüoğlu ve Alphan Eşeli çifti tarafından kurulan İstanbul’74 uluslararası alanda pek çok öncü ismin katıldığı etkinliklerle adını duyurdu. Oluşum 2010 yılından beri Istancool adlı uluslararası bir sanat festivali de düzenliyor.

DİĞER YENİ YAZILAR