Kapalıçarşı’nın ilginç adresleri

Malum yaz bitiyor herkes yavaş yavaş şehri İstanbul’a gelicek ve kışla birlikte her hafta sonu ne yapmalıyımlar başlayacak. Ben cumartesileri Kapalıçarşı’da vakit geçirmeye bayılıyorum. İşte size Kapalıçarşı’nın en ilginç noktaları...

Abdulla

www.abdulla.com

- Burada satılan çoğu şey hamam kültürüyle ilgili. Peştemallar, doğal sabunlar gibi. Dükkanda ayrıca Erzurum’da kadınlar tarafından giyilen mavi benekli, kahverengi yün ehramlar var. Bunlar günümüzde perde ve yatak örtüsü olarak kullanılıyor. Burada Türkiye’nin farklı köşelerinden getirilen kumaşları da bulabilirsiniz

Arman Suciyan

www.armansuciyan.com

- 2013 Elle Awards’da mücevher tasarımı ödülü alan Arman Suciyan uzun yıllar Stephen Webster ile çalışmış. Tasarımları hayali bir gezegendeki bir tanrıça üzerine kurgulanmış ve çok çarpıcı.

EthniCon

- Burası, hasar görmüş ya da eski kilim parçalarından oluşmuş ilginç patchwork’leri bulabileceğiniz dükkanlardan biri. Kardeş dükkan Dhoku’da da yeni bir görünüm verilen eski halıları görebilirsiniz. Fiyatlar sabit, güvenebileceğiniz dükkanlardan. Sattıkları Architectural Digest gibi dünyanın en önemli dekorasyon ve tasarım dergilerine çıkıyor.

Haberin Devamı

Güner Liman

- Güner Bey madeni eserler konusunda Türkiye’nin en önemli uzmanlarından ve tam bir İstanbul beyefendisi. Rahmi Koç’un da danışmanlığını yapıyor. Gidin size tombak nasıl yapılırmış keyifli bir sohbet eşliğinde anlatsın.

Gramofon Baba

- Muhakkak yaşatılması gereken bir dükkan. Kapalıçarşı turlarımda en beğenilen yer. Mehmet Bey son kalan gramofon tamircisi. Sohbete gidin, havasındaysa size Zeki Müren ya da Müzeyyen Senar’ın taş plaklarından birini çalar. İnanılmaz bir yaşam felesefesi olan Mehmet Bey kulaklarınızın pasını silebilir.

İznik-Art

- Ünlü seramik sanatçısı İsmail Yiğit’in karşılıklı iki dükkanında bulunan eserler göz kamaştırıyor. Martha Stewart ve Anne Hathaway gibi isimlerin dükkanın müdavimi olduğunu hatırlatayım.

Mavi Köşe

- Çarşıdaki en güzel antika mücevherleri satan yer. II. Mahmud’un köstekli saatinden Neslişah Sultan’ın broşuna kadar en sıra dışı eserler var.Bana 4000 dükkan arasından en özelini seç deseler bu dükkanı seçerim. Dünyanın sayılı zenginlerinden Leon Black ile Mica Ertegün ve Diane von Fürstenberg’in de tercihi.

Haberin Devamı

Muhlis Günbattı

www.muhlisgunbatti.net

- Osmanlı kumaşları, eski cam kandil lambalar, halılar, kına gecesi kıyafetleri ve ahşap çeyiz sandıkların satıldığı dükkana girdiğinizde kendinizi kayıp hazine bulan define avcısı gibi hissedeceksiniz.

Sevan Bıçakçı

www.sevanbicakci.com

- Yıllarca dünyanın en iyi mücevher tasarımcısı seçilen ve “Yüzüklerin Efendisi” olarak adlandırılan Bıçakçı’nın Kapalı Çarşı’nın dışındaki dükkanında adeta sanat eseri gibi mücevherler var. Hollywood yıldızları ve dünya zenginlerinin uğrak kapısı olan mekanda fiyatlar yüksek, ama tasarımları seyretmek bile bir keyif.

DİĞER YENİ YAZILAR