Altın Kelebek’ten 'hayretler'

- Serenay Sarıkaya Altın Kelebek’te Türkiye’nin en iyi Kadın Oyuncusu seçildi. İnsan gerçekten hayret ediyor!

- Bazı kılıklara hayret etmemek mümkün değildi Sibel Can, Halil Sezai, popçu Gökçe gibi gibi...

- Herkesin her şeyi sunamayacağını hayretler içerinde izledik. Jessica Alba’yı getiriyorsanız onunla muhatab edeceğiniz sunucularda iki gram İngilizce bilmeli...

- Ne kadar güzel salonlarda sunsakta dünya starlarını getirsek de bunların sadece modernlik olduğunu bir çok konuda medeni olamadığımızı hayretler içerisinde izledik.

Blog: itisistanbul.com

Sergisi, partisi, konseri, atölyesi derken bu şehrin ritmine ayak uydurmaya kalksan nefesin tıkanır, kalbin tekler. Doğru süzgeç, iyi filtre şart. Bu noktada itisistanbul.com nefis bir destek kuvvet. Şehre dair “Başka İstanbul yok”un altına bir slogan laf daha ekliyorlar: “İstanbul: Bir şehir değil, bir yaşam biçimi...”

Ayaküstü kıvamda, tam hipster tadında...

Manuel Deli&Coffee, Cihangir

Sarılı yeşili, mis kahve kokulu, ufak bir kahveci. Müdavimleri nedense hep bereli, çoğu bisikletli. Yolu Cihangir’e düşmüş hipster arkadaş, molasını burada veriyor. Alıyor eline kahvesini ve sandviçini, oyuncu tayfasına pas vermeden Çukurcuma’ya, Galata’ya doğru yürümeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Mutlaka gidin...

Bomonti’de Babylon: Hemen “Babylon Asmalı mescit’ten çıkar, bir devir kapanır” serzenişlerine kapılmayın. Ekip diyor ki: “Buranın büyük bir bakıma ihtiyacı var, yazı sonu indiriyoruz kepenkleri. Bu arada Bomonti Bira Fabrikası’nın içinde de kardeş mekan açıldı” Fabrikanın tarih kokan tuğla duvarları Babylon’a pek yakışır.

Hayırlısı.

Karaköy’de Colonie: Tıpkı Louis gibi muhitin ruhunu başka başka sulara çekeceği aşikar, Topaz ekibinin yeni markası Colonie’nin amacı çok başka: Ahaliyi sabaha kadar sokakta tutmak! Instagram’a ilk düşen fotoğrafları “Ben burayı daha evvel Londra ya da New York’ta görmüş olabilir miyim?” dedirtecek kadar tanıdık.

Zorlu Center’de son İtalyan: Michelin yıldızları galaksisinde, ‘fine dining’ liginde Massimo Bottur denince akan sular durur. Bottur, dünyanın en iyi restoranları sıralamasında Noma’nın ardından 3’üncü sıradaki restoranı Osteria Francescana’yı şimdi Zorlu’da, Eately’nin içinde açıyor. Bu ne şeref, bu ne mutluluk... “Neden İstanbul?”un cevabı da aynı tatta: “Bu ne sevgi ah...”

Haberin Devamı

Oto tamircilerin arasında, mum ışığında: Lütfen

Sivuple 71, Dolapdere

Yüksek tavanlı, alçakgönüllü bir restoran. İtalyan/Fransız filmi setine düşmüşsünüz gibi. Dolapdere’de oto tamircilerin arasında. Her detayıyla ince ince uğraşılmış. Eski bir rulman atöylesi burası; duvarlardaki muhtelif objeler atölyeden kalma. Elmadağ Caddesi’nde, 71 numaralı binada.

DİĞER YENİ YAZILAR