Şehri İstanbul’da neler oluyor?

Haberin Devamı

Atiye Sokak’a kan geldi

Tam da Atiye Sokak’tan ümidi tamamen kesmişken, sokağın imajını yeniden dikecek bir mahalleli hatırlattı varlığını.

‘The House’ ekibinin elinden çıkma, Nopa Grill, mahalleye pompalanmış en taze kan. Delicatessen’den başka da oturacak bir yer bulamayan has mulis Nişantaşılı’nın yeni favorisine dönüşebilir, Fenix’in Etiler’de yarattığı etkinin bir versiyonunu burada da Nope yapabilir. Fenix’in gül, limon ağaçları varsa; Nopa’nın da yemyeşil duvarları var.

Bohemin göbeğine düştü

Karaköy’ün can çekişen salaş, dökük, rahat, umursamaz ruhu bu ay açılacak birkaç havalı restoranla öldürücü darbeyi almış olacak. Etiler Şamdan’ın velihatı Melda Tuna, babasının izinden ama Şamdan’ın uzağından yol alıyor. Yeni yeri Louis ise Karaköy’de, kahvaltısı da akşam yemeği de iddialı... Tuna, restoranla sınırlı kalmamış ufak bir gurme dükkan dokunuşu da katmış. Ev reçelleri, sosları sadece bibloluk değil yani.

Mutlaka yapmanız gerekenler

- Git, Kantin’de iç baklalı enginar ye. Sıçan soğanları, pirinç, ayıklanmış ince baklalar, limon kabuğu rendesi, pul sarımsak, bolca taze naneyle dereotu ve sızma zeytinyağı... Sezonun en nefis enginar güzellemesi. Mevsimi kaçmadan, tazeleri bitmeden.

- Otur, Gonca Vuslateri’yle viski iç. Dublin’in havasından suyundan, pubundan viskisinden pek etkilenen Gonca Vuslateri, Babylon’cularla kafa kafaya vermiş, ortaya Babylon Lounge’da pop-up bir bar, ‘Dublin Spot’ çıkmış. Sadece bu aylık. İş çıkışı viski yuvarlamaya, yemek sonrası ayaküstü iki shot atmak için tam yeri. Gittiğinizde kadehinizi Gonca’ya kaldırmakta bir sakınca yok. “E döndürecen değirmenini, n’apacan?”ları, “Ne çektin be Gonca?”ları kendinize sakladığınız sürece. Hakikaten bayatladı, değmez...

- Kalk, pop-up pazar dolaş. Souq ekibi, ilk kez moda haftası zamanı düzenledikleri postmodern bit pazarını her ay yapmaya karar vermiş. Dekoru, teması, tasarımcıları, markaları her seferinde değişiyor. Karaköy Külah’ta. Ece Sükan’ın vintage parçaları da burada.

Haziran takvimi için takibe alın: souqkarakoy...

En çok konuşulanlar

Bu hafta beklenen iki düğünü Allah’a şükür yaptık. Serdar Ortaç, Chloe ablaya ne taktı ne aldı derken millet çok gerilmişti doğrusu! Gelin kendisinden hem 22 yaş küçük, hem de 13 cm uzun olunca Serdar Ortaç’ın işi zor olmuş. Fotoğraflar için de ayağının altına 13 cm takoz takmış. Benim bu düğünden en büyük ümidim madem evlendi artık ‘aşk bu kızılötesı yaralı müzesi hareket edemem’ kıvamında şarkılar yapmaması.

DİĞER YENİ YAZILAR