Doğal güzellik cilt temizliği ile başlar

Bioderma, Sensibio H20 misel su ürünleriyle Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul cilt bakımı resmi sponsoru oldu. Marka hem modellerin hem de make-up artistlerinin kurtarıcısı.

Dünyada milyonlarca kadının, make-up artistlerin, hatta ünlü modellerin ve Hollywood yıldızlarının dâhil favori cilt temizleyicisi olan dünyanın ilk misel suyu Bioderma Sensibio H2O, moda dünyasından önemli isimlerin bir araya geldiği ve moda takipçilerinin heyecanla beklediği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un bu sezon da resmi cilt bakım sponsoru oldu. Günlerce süren moda haftalarında, defileler arası mekik dokuyan modellerin ciltlerini yoğun makyajdan arındırarak bir sonraki makyaj için hazırlayan Sensibio H2O’yu Bioderma Pazarlama Müdürü Tuğçe İkiş ile konuştuk. İkiş’ten sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler konusunda bilgi aldık.
Bioderma bu yıl da dünyaca ünlü Sensibio H2O misel su ile Fashion Week’in ana sponsorları arasında.
Bu iş birliğini anlatır mısınız? Neden moda haftası?
Profesyonellerin sıklıkla kullandığı Sensibio H2O, moda ve makyajla iç içe bir ürün. Pembe kapağı ve ikonik şişesiyle ‘kült ürün’ olarak anılıyor. Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklenen, katılımcıların da ilgiyle takıp ettiği bir etkinliğe destek vermek bizim için de çok önemli. Geçtiğimiz sezon, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un Cilt Bakım Resmi Sponsoru Bioderma; her defile öncesinde ve sonrasında modellerin cilt temizliğini ve bakımlarını üstlenerek moda dünyasının yanındaydı. Bu yıl yine ‘Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un cilt bakımı resmi sponsoru olarak moda dünyasının kalbinde yer aldık. Resmi cilt bakım sponsoru olmamızın yanı sıra, bu sezon DB Berdan defilesinin de sponsorları arasında yer aldık.
Doğal güzellik cilt temizliği ile başlar
Dizi oyuncuları da kullanıyor
Bioderma sponsor olduğu başka projeler de var mı?
Özellikle Türkiye’de bildiğiniz gibi neredeyse tüm dizilerin setlerinde Bioderma ürünleri kullanılıyor. Özellikle setlerde oyuncuların cildine yapılan makyajlar dört beş kez silinip baştan yapılıyor. Bu koşullar altında cildin bakımı doğru ürünler kullanılarak yapılmazsa, oyuncuların cildi yıpranabiliyor. Fashion Week’te beraber çalışma fırsatı bulduğumuz; Kiralık Aşk, Küçük Sırlar ve Adını Feriha Koydum gibi ikonik dizilerin make-up artisti Ayşegül Kartal ile de bu vesileyle tanıştık. 4 gün boyunca hem stant alanında hem de backstagelerde kendisi ile çalıştık. Bizi en sevindiren noktalardan biri ise Sensibio H2O ile bir defileden bir diğerine koşan modeller, hızlı makyaj çıkarma gücü ve cilt ile mükemmel uyumu ile Bioderma ürünlerine güveniyor. Dünyanın neredeyse her ülkesinde olduğumuz için gelen modellerin ürünlerimizi New York Fashion Week, London Fashion Week, Paris Fashion Week gibi organizasyonlardan biliyorlardı ve bizi Türkiye’de de gördükleri için çok sevindiler. Bizler için de onların ciltlerindeki ışıltıyla podyumda adımlarını güvenle atıyor olması ve make-up artistlerinin de hayatının kolaylaşması bir gurur kaynağı.
Cilt yapılan hataları unutmaz
Son dönemde birçok kişi “Makyajsız, natürel” fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor. Bu trendin yayılması konusunda ne düşünüyorsunuz?
Aslında paylaşımlarda sağlıklı bir cilde sahip olmanın önemi ortaya çıkıyor. Doğal, duru ve sağlıklı bir cilt, kadınların her zaman dikkatini çeken özellik oluyor. Dolayısıyla bu paylaşımlar hızla trend haline geldi. Doğal cildi sahiplenmek ve makyajsız görünümü teşvik etmek özellikle genç kızlarımız için çok önemli. Yüksek standartlara uyum ve kusursuz bir görünüm ihtiyacı hayatın merkezinde olmamalı. Bizim için önemli olan her Bioderma kullanıcısının kendisini, cildi ile ilgili huzurlu ve mutlu hissetmesi ve kısa süreli çözümler yerine cildinin geleceğine yatırım yapması. Bioderma olarak her zaman hatırlatmaya çalıştığımız şey cildimizin bir hafızasının olduğu. Cilt hatırlayan, geçmişteki hataları unutmayan bir organ.
Cilt temizliği sıradan bir iş değil
Doğru cilt temizliği ve bakımı nasıl yapılmalı? Günlük bakımın temel prensipleri neler?
Cildi temizlemek, çoğu kişiye sıradan ve önemsiz bir iş gibi gelebilir. Ancak sağlıklı bir cildin bakımındaki ilk ve en önemli basamak cilt temizliğidir. Cilt tipiniz ya da sorunlarınız ne olursa olsun mutlaka cildinizi temizlemenin önemini kavrayarak işe başlamalısınız. Cilt bakımının bu önemli adımını eğer doğru yapmazsanız diğer yapacağınız bakımların da etkisi azalabilir. Bu kapsamda Sensibio H2O başarısını, 1995’ten beri değişmeyen formülasyonuna ve cildin kendisine duyduğu saygıya borçlu. Makyaj, kir ve yağı temizlerken, cildin kendini savunma ve iyileştirme sistemlerine zarar vermiyor. Bu sayede, dünyada her iki saniyede bir tüketicisiyle buluşan bir ürün haline geldi. İkincil olarak cildi derinlemesine nemlendirmek, pek çok cilt probleminin önüne geçecektir. Doğru cilt tipi öğrenildikten sonra doğru nemlendirici kullanarak pek çok problemin önüne geçebiliriz. Bizim herkese önerdiğimiz diğer bir ürün grubu ise güneş koruyucular. Güneş koruyucu kullanımı hem güneş kaynaklı erken yaşlanmanın önüne geçer hem de cilt problemlerin karşı korur.
Doğal güzellik cilt temizliği ile başlar
Buna ek olarak cildin ihtiyaçlarına göre haftada bir-iki kez yumuşak granüller içeren bir ürünle bakım
yapmak ve gene cilt tipine göre uygun serumlar kullanmak yeterli olacaktır.
Cildin doğal mekanizmasını taklit ediyor
Sensibio H2O cilt için ne gibi avantajlar sağlıyor?
Paraben, alkol, sabun, parfüm ve alerjen içermeyen Sensibio H2O, içerisindeki aktif yatıştırıcı olan salatalık ekstresi sayesinde cildi yatıştırıyor, ciltteki şişkinliğini gideriyor ve ciltte anında ferahlama sağlıyor. Eşsiz misel teknoloji ile geliştirilen dünyanın ilk misel suyu Sensibio H2O, cilt ile aynı pH seviyesine sahip. En hassas ciltler dahil tüm ciltlerin kullanımına uygun. Sadece yüz ve dudak değil, göz çevresi kullanımına da son derece uygun. Kontak lens kullanıcıları da rahatlıkla kullanabilir. Makyaj çıkarmanın yanı sıra ürün, günlük cilt temizliğinde de kullanılıyor .
Nasıl uygulayacağınıza gelince; sadece makyaj değil, normal cilt temizliği için de kullanabileceğiniz bu ürünü yüz ve boyun bölgesine günde 1 veya 2 kez pamuk parçası yardımıyla kullanabilirsiniz. Sabahları cildinize hijyenin yanı sıra ferahlık hissi verdiğini fark edebileceksiniz. Sensibio H2O uygulama sonrası durulama gerektirmiyor. Hemen kremlerinizi sürebilirsiniz. Ürünümüzün en önemli özelliklerinden biri de cildin doğal mekanizmalarını taklit etmesi. Cildin kendi lipit yapısıyla yüzde yüz uyum sağlaması sayesinde diğer makyaj temizleyicilerde karşılaşacağınız gerginlik, batma ya da kızarma gibi hisleri yaşamıyorsunuz.
Mankenler podyuma sıfır makyajla çıktı
Bioderma moda haftasının ana sponsoru olmasının yanı sıra DB Berdan’ın yeni sezondaki koleksiyonunu sergilediği defilesinin de cilt bakım sponsoru. DB Berdan ile iş birliğiniz nasıl oluştu?
DB Berdan markasıyla geçtiğimiz yıllarda da moda haftası özelinde iş birliklerimiz oldu. Sensibio H2O’yu anlatan güzel bir kostüm tasarlamıştı. Bu sezon DB Berdan İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunun teması ilgimizi çekti ve her zaman sıcak baktığımız bir alan olan ‘moda’ya tekrar destek olarak bu güzel iş birliğinin bir parçası olduk. Defile konseptine bağlı olarak, modellerde makyajda yüzde yüz doğallık kullanıldı. ‘Makyajsız makyaj’a tepki göstererek ‘Gerçekten makyajsız!’ mottosuyla modeller, Bioderma Sensibio H2O misel sularla podyuma çıkmadan önce tüm makyajlarından arındırılarak ve nemlendirilerek kendi doğal tenleriyle. Burada vermek istediğimiz mesajla ürünümüz birebir uyum gösteriyor aslında; Sensibio H2O ‘Göründüğünden Çok Daha Fazlası’…
“Makyajsız makyaj”a tepki göstererek “Gerçekten makyajsız” mottosuyla modeller podyumda yürüdü. “Makyajsız makyaj” ve “gerçekten makyajsız” Bioderma olarak sizce ne anlama geliyor, aralarında nasıl bir fark var?
Son dönemin popüler konuları arasında yer alan natural cilt, güzel bir defilenin de teması oldu. Bioderma markası için en önemli konu cildin sağlığının korunması ve uzun vadeli bakış açısının benimsenmesi. Biz markamızın genel bakışı gereği abartılı, porselen makyajları, hatta biraz da ileri giderek herkesin birbirine benzetildiği makyajları benimsemiyoruz. Bizce küçük çiller, hatta bazen benler kişileri birbirinden farklı kılan mükemmel detaylar. Bizim marka olarak duruşumuz insanların cilt problemlerine çözüm bulmak ve kendilerini ciltleriyle ilgili rahat hissettirmek. Makyajsız makyaj doğru bir bakım sonrası yapıldığında güzel durabilir ya da bu uygulamayı yapan kişi kendini makyajsız iyi hissetmiyor olabilir. Önemli olan bu tür konularda insanların özgünlüğüne müdahale etmemek ve onların hislerini anlamak.
Bir kişi tamamen makyajsız çıkarken kendini çok iyi hissedebilir ya da ufak dokunuşlar yapmaya gerek duyabilir. Biz her ikisinde de Bioderma kullananlarının yanında olmak istiyoruz.
Her iki şekilde de cilt bakıma ihtiyaç duyacaklardır. Makyajsız makyaj dediğimiz makyaj tipini iyi bakılmayan bir ciltte asla yakalayamazsınız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR