Renkli sonbahar

Bu sonbaharda sıkça göreceğimiz PVC trenchler dışında ultra mini etekler, gökkuşağı motifleri, renkli ekoseler ve leoparlar sokak modasına yön verecek.

Paris’te geçtiğimiz hafta gerçekleşen moda haftasına katılan editörler, alıcılar ve modeller bu tarihin en düşük sıcaklıklarıyla karşı karşıya kaldı. Yağmurlu ve soğuk hava sokak modası fotoğrafçıları için kabus gibi bir durum tabii ki.. Ama bu sezon sokak fotoğrafçıları soğuk havalara rağmen beklentilerini sürpriz bir şekilde karşılamışa benziyor.

New York, Londra, Milano ve Paris’teki sokak fotoğrafları arasında keşfedilecek çokça yeni trend var. Pratikten fantastiğe... Birçok kadın New York’un yağmurlu havasını su geçirmez PVC aksesuarlar ve trenchlerle karşılarken, diğerleri sezonun en iyi podyum trendlerinden birkaçını çoktan sokağa taşımıştı.

Ultra mini etekler, Gökkuşağı motifleri ve renkli ekoseler bunlardan başlıcaları... Moda haftası sokaklarında dikkat çeken ve sezona hakim olacak trendler.

Yağmura hazırlık

Yağmurlu havalar New York’lu kadınlara Chanel’in koleksiyonundaki PVC şapkaları, çantaları ve botları kullanmak için harika bir sebep oldu. Şeffaf plastik ceketler sokaklarda inanılmaz popülerdi; bu şeffaf yağmurluklara sahipseniz şemsiyeye de asla ihtiyaç duymayacaksınız ve en keyifli yanı herkes ceketiniz altındaki kıyafetinizi görebilecek.

Haberin Devamı

Renkli sonbahar

Marka logoları geri döndü

Podyumlarda gördüğümüz gösterişli logoları günlük hayatımıza uygulamak için zor bir trend seçimi olabilir belki. Biraz cesaret isteyeceği kesin. Ama bu trendin de daha sade örnekleri var. Fendi’nin birbirine kenetlendiği F’leri, Burberry’nin klasik ekosesi ve 80’lerden işleme grafiği. Coach’un yığılmış C’leri gibi miras logoları ve motifleri kolaylıkla kullanabiliriz . Tabii ki Gucci G’sini ve Tommy Hilfiger’ın bayrak logolu kıyafetleri de sokaklardaydı.

Cesur bacaklar

Bu trendin fotoğraflarını incelerken kış sezonunda çekildiklerini fark etmek zor olacaktır. Laura Harrier’ın, Teddy Quinlivan’ın ve Sora Choi’nin sıfır sıcaklıklara rağmen uzun-derin yırtmaçlı ve mini eteklerle bacak şov yaptıklarını görüyoruz. Bu trend için düzgün bir fiziğe ve şekilli bacaklara sahip olmak şart.

Haberin Devamı

Doğanın etkisi

Leopar paltoların sokak modasındaki yeri çok eskiye dayanır ve çok ayrıdır. Victoria Beckham, Raf Simons ve Tom Ford gibi tasarımcılar da bu sezon da podyumlarına bu trendi taşıdılar. Sokaklarda, görünüm baştan aşağı hayvan lekeleri ve şeritler haline geldi; leopar desenleri, zebra çizgili pantolonlar ve kaplan baskılı kabanlar. Tek ya da hepsini farklı parçalarla kombinlenmesi.. Adeta modada doğanın etkisi.

Kış pastelleri

Birkaç yıl önce, solgun nane ve lavanta rengini şubat ayı ortasında hayal edebilir miydiniz? Artık bu da mümkün çünkü 2018’de, pembemsi maviden, şifon sarısına ve portakal kremasına kadar her yerde Paskalya yumurtası tonlarını görüyoruz.

Moda haftası süresince sokaklarda bu kadınsı renkler, çoğunlukla peluş ya da kürk montlarda, çizmelerle kombinlendi. Koyu renklerden sıkıldıysanız ve gardrobunuza biraz eğlence katmak istiyorsanız bu trendi kesinlikle takip edin.

Haberin Devamı

Hava soğuyor çiçekler açıyor

Pastel gibi, artık çiçek desenlerde sadece baharı hatırlatmak zorunda değil. Aslında yeni bir akım oluşuyor gibi, o da şöyle “Havalar soğuduğunda ve grileştikçe, çiçekleriniz daha parlak hale gelmelidir.” Bu sezon sokaklarda gördüğümüz baskıların çoğu süper canlı, grafik ve hatta neondu. Bu trendler için önerim Prada ve Miu Miu gibi bir çiçek desenli ceketler.

Yaşasın neon renkler

Donatella Versace’ın neon ekose etek ve çoraplarla tamamlanmış koleksiyonunun tamamı 80’lerin Londra’sıydı adeta. Ama Versace’nin bu koleksiyonu çıkmadan önce Newyork’lular çoktan bu trendi sokaklara taşımışlardı.

Renk renk ekose kürkler ve ceketler, etekler, baştan aşağı farklı ekose parçaları kombinlemek..

Bazı editörler Clueless vibes’daki Cher Horowitz’i hissederken, diğerleri post-punk tarzını hissetti; Her iki şekilde de, geçmişten gelen bir trend olduğu kesin.

DİĞER YENİ YAZILAR