Enerji veren renk sarı ve tonları

Renk kartelamızda pozitif, ihtiyaç duyulan bir renk olan Gen Z sarısı bu sezonun en popüler rengi. Ancak bu rengi konbinlerken siyan, beyaz ve nötr renklerle kullanmaya dikkat edin...

Her sezonun kendine özgü bir renk trendi var ve biz bu trendleri tarzımıza yansıtmaya bayılıyoruz. Tam da ‘millennial pembe’ trendi eskimeye başlamışken sizi pembenin yerini alacak parlak ve neşeli bir renk ile limon sarısı ile tanıştırayım. ‘Gen z yellow’ bu sezon pembenin tacını ele geçiriyor. .

Sarı renk trendi, tazeliği ve canlılığıyla ünlülerin Instagram paylaşımlarından defilelere kadar bu sezon her yeri sarmış durumda. Renk kartelamıza pozitif, ihtiyaç duyulan bir renk olan Gen Z sarısı geçtiğimiz aylarda stil sahibi bir ünlüye dönüştü.

Bu trendin Beyonce ile başladığı kabul edilebilir. Klibinde giydiği fırfırlı Roberto Cavalli elbisesi stil sahibi birçok kadının çeşitli etkinlik ve düğünlerde onu taklit etmesini sağladığı kesin.

Eskiyen pembe renk trendi, akıllı genç kadınlardan oluşan neslin çıkardığı yeni feminizm dalgası sırasında kadınlık çağrısı yapmak için kullanılmıştı. Sarı, oyunun değişen genleri olan Genç Z’lerin iyimser bakış açısını temsil ediyor. Pantone Color Institute’un yönetim direktörü Leatrice Eiseman, Refinery’a Sarı rengi şöyle tanımlıyor. “Umudu, iyimserliği ve neşeyi en iyi yansıtan renk. Güneş ışığının ve sıcaklığın evrensel sembolü. Bu özelliklerin tümü, onu Gen Z’nin aradığı şeyin sembolik bir temsili haline getiriyor - gelecek için yenilenmiş bir umut ve amaca yönelik bir enerji.”

Haberin Devamı

Sarıyı, siyah ve beyazla giyin

Birçok tasarımcı güneşin renginin çekiciliğini sahneledi. Şimdi asıl soru bu rengi nasıl kucaklayabilirsiniz? Feminen bir şıklık için Selena Gomez’in ‘Fetish’ isimli klibindeki elbiselerini örnek alabilirsiniz. Bu mevsim gardırobumuzun renk paletine egemen olan dondurma renkleriyle, Gen Z sarısının kombinleneceği birçok alternatif var. Paris moda haftasında Emili Sindlev’in bize sunduğu çiçek desenli elbise sarı rengi lila, su mavisi ve kırmızı ile ne kadar uyum içinde olabileceğini gösteriyor. Ayrıca sarı rengin birkaç farklı tonunu kıyafetleriniz ve aksesurlarınızda kullanarak kombinleyebilirsiniz. Ama biraz daha vurgulu bir tutum istiyorsanız Sarıyı kesinlikle beyaz ve siyah renkleriyle kullanmalısınız.

Haberin Devamı

Cesareti olanlar sarıyı kullansın

Sarı bir parça giydiğinizde parlaklığı ve kontrastı için kıyafetinizin geri kalanında nötr tonlar tercih edin. Bir etek, üst, elbise veya şort olmak üzere bir parçayı sarı seçin ve daha sonra nötr renkler ile dengeleyin. Bu, sarıların kıyafeti çok fazla zorlamadan odaklayabileceği anlamına gelir. Cesareti olanlar için tabi ki her şey sarı sloganını kullanabiliriz. Bütün kalbinizle bu trendlere bulanmak istiyorsanız kilometrelerce ötelerden farkedilmeye hazır olun. Gigi Hadid, Kendall Jenner ve Rihanna’dan ilham alarak sarı renkte kıyafetinizi yine sarı aksesuarlar ile kombinleyip cesur ve dikkat çekici bir tavır takınabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR