Akdeniz romantizmi

Güney Fransa esintisini gardırobunuza katmanın tam zamanı. Bunun için uçuşan kumaştan bir elbise, espadril, hasır bir çanta ve şapka, dev gözlüklerler ve doğal bir makyajla her duruma uygun bir kombin elde edebilirsiniz.

Hikâyenin başına gitmek için Simon Porte Jacquemus’un annesi Valerie’den ilham aldığı 2018 yaz sezonuna bakmak gerek. Bronz ve seksi kadınların yani güneyde dendiği gibi La Bombe’lerin tarzını yansıttı koleksiyonuna Jacquemus. Drapeli ve tüm vücudu saran tulumvari yapılarıyla koleksiyon çabasız şıklığın en büyük kanıtlarından biri halindeydi. Akdeniz’in sahil güzelliğini başlangıç noktası olarak kendine alan koleksiyonda nötr ve toprak renkler kullanılmıştı. O yüzden Cannes ya da Güney Fransa’nın herhangi bir yerinde rahatlıkla rastlayabileceğiniz büyük bir şapka, el işçiliği büyük takılar, istediğiniz renkte bir kıyafet ve hemen sokağa çıkmaya hazırsınız.
Monokrom minimalizm
Malum, sepet örgüsü çantalardan espadrillere herkesin üzerinde. Bunu ofise uygulamanın en kolay yolu ise sepet örgüsünden bir sırt çantasını espadrille birleştirmek, nötr tonlarda bir rujla güzel bir küpeyi bir araya getirmek hepsi bu. Monokrom minimalizm asla ofis ortamlarında uygunsuz kalmayacağı gibi Akdeniz havasını da ofisinize taşıyacaktır.
Şehirde yaz
Bütün yazı şehirde geçirmeye hazırlanıyorsanız şortlar en büyük yardımcınız olacak. Onları saten ya da ipekli bir üstle, örgü bir çantayla ve küpelerle kombinleyebilirsiniz. Özellikle krem ve siyah tonları işinizi görecektir.
Altına gidiş
Biraz daha gösteriş arıyorsanız bu ister günlük ister gece için olsun kahve tonları ve altın rengini bir arada kullanabilirsiniz. Özellikle aksesuar ve sandalette altın rengi kullanabilir yine rahat bir örgü çanta seçebilirsiniz.
Eskiye özlem
Hiçbir zaman dönemi geçmeyen Hollywood şıklığı, Akdeniz teması söz konusu olunca da karşımıza çıkıyor. Muhteşem bir topuklu ayakkabı, drapeli bir fit elbise, el çantası ve kırmızı bir ruj. Bunun neresi Akdenizli derseniz durum ifadenizde gizli. Seçtiğiniz bir çanta ya da kemer çabasız şık olduğunuzu bağıracak ve Akdeniz kanını salona taşıyacaktır.
Her duruma uygun
Birçok modacı bunun en güzel örneğini yaz koleksiyonunda yapmıştı. Marka önemli değil ama uçuşan kumaştan bir elbise sandalet ya da espadril, mimari eser görünümlü bir çanta, büyük bir hasır şapka, dev gözlükler ve tabii ki toprak tonlarında bir makyajla her duruma uygun, gece ya da gündüz kullanılabilen bir kombin elde edebilirsiniz.
Akdeniz stili konu olduğunda doğal görünüm ve efor sarf qetmeden güzelleşmek de önemli bir faktör. Minimal makyaj, kısa ya da uzun da olsa fönsüz ama iyi durumda, bakımlı saçlar, nemini almış, bronz olmasa da yaza hazır bir cilt en önemli şeylerden. Tek omuzlu elbiseler, sandaletler, örgü çantalar, yüzü kaplayan gözlükler hem havaya hem de bölgeye uygun.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR