Gelin adayları için yılın gelinlik trendleri

2018 yılında evlenmeye hazırlananlar için sezon Instagram üzerinde aylar öncesinden başladı. Gelinlik arama hızınıza hız katmak için sezon trendlerini bilmekte ise fayda var.

Gelin adayları için  yılın gelinlik trendleri

Kollar ısınsın

Özellikle gelinliklerin sunulduğu moda haftalarında ön plana çıkan birinci trend kollarda ek parçalar bulunması. Özellikle straplez modellerde bulunan kol üzerine düsen aplikeler dikkat çekiyor. Monique Lhuiller, Rime Arodaky, Rivini, Victoria Kyriakides gibi tasarımcılar gerek küçük bir parça gerekse bir bütün kol niteliğindeki kol ekleriyle beğeni topladılar.

Omuzlar ön planda

Straplez bana uymaz diyenler için omuzlarda tül detayları dikkat çekiyor. Özellikle küçük fiyonkların askılı gelinliklerde kullanıldığı bu trend şimdiden ilgiyi üzerine çekiyor. Inbal Dror, Romona Keveza, Naeem Khan gibi isimler podyumlarda öncülük yaptılar bile.

Kayık yaka önemli

1992 yılında ortaya çıkan gelinlikte kayık yaka modası Glaia Lahav’la geri döndü. Omuzların ve göğüs şeklinin ön plana çıktığı özellikle straplez tasarımlar Gracy Accad, Sareh Nouri bu vintage görünümü tasarımlarında kullandılar.

Kalçada fiyonk

Kalçalarıyla sorunu olanlar, dar kesim gelinlikleri tercih etmemek için elinden gelenlerin imdadına koşan kalçada fiyonk trendi 2018’de de ön plana çıkıyor. Bu trendde derin sırt dekoltesi bulunurken omuzlara dikkat çekiliyor. Blue Willow, Victor&Rolf gibi tasarımcıların elinde fiyonklar resmen sanat eserine dönüşmüş durumda.

Kuyruklar yerde

18’inci yüzyılın uzun kuyruklu modelleri geri döndü. Özellikle yerde uzunca bir kumaşın bulunduğu kilise düğünlerinin olmazsa olmazı olan kuyruklar dans ederken sıkıntıya soksa da törende inanılmaz güzel bir görünüm sağlıyor. Amsale, Randi Rahm, Victor&Ralf gibi tasarımcılar orta uzunlukta kuyruklarla harikalar yaratıyor.

Pelerinler her yerde

2018 yılı için neredeyse tüm tasarımcılar kısa ya da uzun pelerinlere koleksiyonlarında büyük yer verdi. Alexandra Grecco, Monique Lhuillier, Peter Langner, Vera Wang ve Naeem Khan’ın vazgeçilmezleri arasında aksesuar olarak pelerinler var.

Siyah vazgeçilmez

Küçük aksesuarlarda gelinliklerde siyah detaylar görmeye hazırlandıysanız sıra şimdi de gittikçe artan siyahlıkta. Reem Acra, Marchesa ve Vera Wang aksesuar ve aplik olarak siyah kumaşları kırık beyaz gelinliklerde sıklıkla kullandı.

Maviye ne dersiniz?

Uçuk pembe, kırık beyaz derken sıra uçuk maviye geldi. İşlemeli, nakışlı ve gökyüzünden nikaha gelmişsiniz gibi gösterecek bu mavi tasarımlar Reem Acra, Sachin&Babi, Justin Alexander ve Mira Zwllinger gibi isimlerin ellerinde başka bir perspektif sunuyor.

Boğazlı modeller de var

Bahar gelinleri için mutlu bir haber de uzun bir boyun sahibi yapan boğazlı gelinlik modelleri. Özellikle pelerin ya da göğüs dekoltesini kapatmak amaçlı parçalarda bulunan bu boğaz kısmı boyu da uzun gösteren bir unsur. Mira Zwillinger, Peter Langner, Reem Acra, Berta ve Marchesa şimdiden sipariş yetiştiremiyorlar.

Miniye hazır mısınız?

Gelinlik dediğin ihtişamlıdır diyenlere kokteyl elbisesi tadında gelinliklerle sağ gösterip sol vuruldu bu sezon. Marchesa, Oscar de la Renta tasarımları elbiseleri törenden sonra da giymek isteyeceğinize eminim.

Kim pantolon giyer ki?

Modadaki maskülen trendler sonunda gelinliklere de sirayet etti. Özellikle takım elbise, tulum ve pantolon-üst takımlar bu sezon çok gözde. Naeem Khan, Lela Rose, Jenny Packham ve Carolina Herrera işçilik ve lüksü gelinler için hazırladıkları takımlarda bir araya getirdi.

Püskül, inci ve işlemeler

Her an kendinizi Great Gatsby filminde bir sahnede yer alacak gibi hissettirecek püskül, inci ve işlemeli modeller ise her yerde olacak. Naeem Khan, Theia, Lela Rose Hollywood gösterişini düğünlere taşıyor.

Eldivenler geri döndü

Dirseklere ya da bileklere kadar uzayan eldivenler geri döndü. Özellikle Lela Rose ve Anne Barge kraliyetin olmazsa olmazı olan eldivenlerle sizi prenses gibi hissettirmeyi amaçlamış durumda.

Dantel modası geçmiyor

Asla modası geçmeyen danteller ağır el işçiliği ile birleşiyor. Idan Cohen, Tara Keely, Naeem Khan, Julie Vino, Watters ve Savannah Miller koleksiyonlarında sıklıkla dantele yer veren isimler arasında.

Çiçek baskıları gelinlikte

Özellikle üç boyutlu görünüme sahip çiçeklerin işlendiği gelinlikler bu sezon çok moda. Naeem Khan, Oscar de la Renta, Marchesa Notte bu işi üst seviyeye çıkarmış durumda.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR