Anahtar defileler trendleri belirledi

Calvin Klein’dan Bottega Veneta’ya New York Moda Haftası’nda sonbahar-kış 2018 kreasyonlarında trendleri belirleyen 10 defileyi sizler için derledik.

Calvin Klein

Raf Simons’ın marka için hazırladığı sonbahar-kış 2018 kreasyonu Amerika’nın gözde kahramanları itfaiyecilerden esinlendi. Strafor kaplı podyumda ellerinde kimi zaman patlamış mısırlarla beliren modeller çizgi kahramanlar Road Runner ve Coyote’den ilham alan tasarımları da sundu. Yere kadar uzun elbiseler, kat kat giyim, eldivenler ve kazaklar markanın öne çıkan parçaları oldu. Simonsvolümlü parçaların yeni sezonda da bizlerle olacağının sinyalini verdi.

Tom Ford

1980’lerden ilham alan Tom Ford metalik, leopar baskısı, baskılı taytları geri döndürdü. Oldukça parlak kumaşlardan hazırlanan tasarımlar kreasyonda mini elbiseler mor ya da sarı olurken kabanlar taşlı olarak sunuldu. Devasa küpeler ve baskılı üstler de yeni sezonda bolca karşılacağımız ürünlerden olacak.

Victoria Beckham

Ünlü isim 10. Yılını her zamanki gibi temiz dikişler ve el işçiliği metrelerce ileriden belli olan kıyafetlerden oluşturmuştu. Sade ipek elbiseler, asimetrik kesimli kabanlar ve pantolonlar, kat kat görünen siluetlerden oluşan kreasyonuyla Beckham sahte kürklerde uyguladığı leopar desenli tasarımlarıyla da çok konuşuldu.

Haberin Devamı

Coach

Karanlık romantizmin vurgulandığı Coach kreasyonunda Coachella festivali stili kışa büründü. Amerika’nın batısından ilham alan tasarımcı Stuart Vever patchwork kabanlar, uçuşan elbiseler, sahte kürkler ve birçok kumaşın bir arada kullanıldığı tasarımlarla göz doldurdu. Koleksiyona ise kahve tonları hâkimdi.

Bottega Veneta

Ünlü modellerin de yer aldığı Bottega Veneta defilesinde Manhattan sakinleri ilham kaynağı oldu. Çalışan kesimle sokakta gösteriş yapan Manhattan’lıları aynı sahnede buluşturan marka el işçiliği işlemeler, ipek pijamalar ve sahte kürkleri birlikte kullandı.

Jeremy Scott
Moda haftalarının renkli çocuğu yine büyüsünü konuşturdu. Beşinci Element filminden esinlenen tasarımlarıyla canlı renkler metalik renklerle buluştu. Tulumlar ve taytlar yine ön plandaydı.
PhillipLim3.1
Kat kat kumaşlar ve birlikte kullanılan desenlerle marka eklektik bir sunum gerçekleştirdi. Desenli elbiselerin pantolonlarla giyildiği, örgülerin şifonlarla kombinlendiği defilede patchwork etkisi göze çarpıyordu.
Alexander Wang
Ünlü modacı saç aksesuarı olan banana clipsleri geri getirirken 1980’lerden ilham alan takımlar, işlemeli ceketler, sivri burun stillettolar, parlak pembeler ve derilerle zamanda yolculuğu seçmişti. Özellikle minimal gözlüklerin ön planda olduğu Wang kreasyonunda yeni sezonda en çok takılacak olan saç aksesuarı ve gözlükler ortaya çıktı.
Tibi
Tasarımcı Amy Smilovic kendi gardırobunda kullanmayı tercih ettiği ürünleri modaseverlerle buluşturdu. Turuncu, kahverengi, lacivert gibi renkleri koleksiyonunda kullanan Smilovic, boğazlı kazaklar ve uzun elbiseleri bolca kullanırken eşarp baskılı elbiselere de yer vermişti.
Self-Portrait
Han Chong’un feminenlik üzerine kurduğu defilede maskülen parçalar göze çarpan unsur oldu. Volümlü, uçuşan kıyafetleri daha sert kumaşlarla kombinleyen Chong, oversize trençkotlara ya da kemerlere vurgu yaptı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR