Makyaj artık yolda yapılıyor

Metropollerdeki hızlı hayat çalışan kadınların makyajını da yollarda yapmasına sebep oldu ve ortaya portatif makyaj ürünleri çıktı.

Son zamanlarda hepimiz arabaların içinde makyaj yapan kadınlara şahit oluyoruz. Araştırmalara göre İngiliz kadınlarının yüzde 67’si makyajını iş yolunda yapıyor. Metropollerdeki hız hep bir şeylere yetişiyor olma hali özellikle çalışan kadının makyajını da yollarda yapmasına sebep oldu. Bütün bunlar güzellik endüstrisini harekete geçirdi. Portatif, hareket halindeyken kolay uygulanabilecek ürünler piyasaya çıkmaya başladı. Makyaj endüstrisinin daha katı formatta, tek elle uygulanabilecek ürünlere yöneleceği öngörülüyor. 2014’de bu strateji ile yüzde 4 ürün piyasaya sürülmüşken 2016’da bu oran neredeyse ikiye katlanmış durumda. Dikkatsiz şoförlerin insiyatifindeki sarsıntılı yolculuklarımızda maskaramızı sürerken kör olma riskiyle karşı karşıya kalmamak için bu ürünleri makyaj çantamızda olmasını hepimiz isteriz tabii ki. Bu ürünlere örnek; Sephora’nın Fingertip Eyeliner’ı parmak ucunuza takılan bu eyeliner’ı kendi elinizin bir uzantısı gibi kullanabilirsiniz. PoutMarkası da dünyada ilk makyaj paletli telefon kalıbını piyasaya sürerek bu akıma katılmış oldu.

Haberin Devamı

Pratik araba tipi makyaj malzemeleri üretilecek

Kadınlar toplu taşımalarda makyaj yaptıkları için , sosyal medyada eleştiriliyorlar. Hatta Tokyo’da bir metro hattında bu konuyla ilgili video hazırlayıp metro ekranlarına verilmiş. Ama ünlü Holywood aktrisleri -DrewBerrymore gibi- Instagram’a metroda makyaj yaparken ki videolarını paylaşarak bu akımı destekliyorlar. Bu konuda harekete geçen ünlü makyaj firmaları son bir iki yıl içinde daha pratik araba tipi makyaj malzemelerini daha çok üreteceklerinin müjdesini veriyor.

DİĞER YENİ YAZILAR