Miniler zirvede

Paris Moda Haftası’nda anlaşıldı ki bi kış karşımıza çıkacak en önemli yeniliklerden biri de farklı kombinleriyle mini eteklerin dönüşü olacak.

Kaliteye dikkat

Liseli bir kız gibi görünmek istemiyorsanız eteğinizin denim ya da kumaş olsun kesinlikle belinize oturmasına, dikişlerinin iyi olmasına dikkat etmelisiniz. Sezon modasının en belirgin özelliklerinden biri yüksek bel takıntısı mini eteklere de sıçradı. Özellikle büyük kemerlerle kombinleyebilirsiniz. Böylece beliniz daha da ince gözükecektir. Mini etekte desenli bir model kullanacaksanız da minik çiçeklerden yana tercihinizi kullanın. Ne kadar kadınsı bir baskı ya da motif varsa sizde o kadar şık duracaktır.

Bot ve kabanla kombinleyin

Sonbahar ve kış aylarında mini etek giymenin en kolay yollarından biri askeri botlarla kombinlemek. Topuklu ve diz üstü çizmeler de bu sezon mini eteğinizi kombinlerken en büyük yardımcınız olacak. Rahat bir stiliniz var, mini etek tercih ettiniz. Kazağınız bile o kadar salaş ki özensiz görünüyorsunuz. Bu kombinin tek ihtiyacı da sivri burunlu düz bir babet. Mini etekleri midi kabanlarla ve süslü topuklu ayakkabılarla kombinlediğinizde bile göze batmayacağınızdan eminim.

Haberin Devamı

Çorapsız asla giymeyin

Mini etek ve sonbahar-kış sezonu arasındaki en büyük yardımcı öğe külotlu çorap. Marc Jacobs’un da desteklediği bu kombinlerde özellikle düz trikoların altına pullu mini etekler ve çorap giymek kaçınılmaz. 70’lerin hippi ruhu döner de kovboy stili dönmez mi. O da geldi. Yves Saint Laurent gibi markalar bile western havasını oversize kazaklar ve yüksek belli mini eteklerle tamamladı.

Boğazlı kazak ve mini etek

İkisi birlikte harikalar yaratıyorlar. Bonnie ve Clyde gibi bir ikili özellikle tüm kış kreasyonlarında markaların özellikle kombinlediği boğazlı kısa ya da uzun kollu kazaklar ve yüksek belli mini etekler gündelik hayatınızda kombin yapmanızı o kadar kolaylaştıracak ki mevsimin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Bu tarz kombinler çabasız şıklıklarıyla hayatınızı kurtaracak.

DİĞER YENİ YAZILAR