Helenistik dönem başladı

Modacı Karl Lagerfeld, Helenistik dönemi günümüze taşıdı. Bu yaz sizi Antik çağdan gelmişsiniz gibi gösteren abiyeler davetlerde kurtarıcınız olacak.

hristian Dior’dan Maria Grazia Chiuri, Los Angeles’ta fırtınalar estiren koleksiyonuyla “Bugünlerde seyahat etmiyorsan modada bir hiçsin” düşüncesini akıllara kazırken Paris’ten yükselen Karl Lagerfeld efsanesi de “Geleceği yaratmak için geçmişe önem vermelisin” diyordu. Dijital çağ ve uzay yolculuğu gibi konuları yansıttığı koleksiyonları ve şovlarıyla her daim çağdaşlarından bir adım önde olan Lagerfeld, bu sezonki tatil koleksiyonunda meslektaşlarına ve moda takipçilerine deyim yerindeyse sağ gösterip sol vuruyor. Gelecek vurgusunu sıklıkla kullanmaktan çekinmeyen Karl Lagerfeld, Chanel için hazırladığı 2018 Resort Koleksiyonu’nda Antik Çağ’ı yeniden keşfediyor. Bu sezon Helenistik dönemden çıkıp gelmiş gibi duran abiyelere hemen hemen her davette rastlamamanız için Lagerfeld sayesinde hiçbir engeliniz yok.

Antik çağ aksesuarları...

Dize kadar bantlı sandaletler, altın kol bantları, düğme ya da kolye olarak kullanılan antik paralar, seramik rölyefli örgüler, uzun elbiseler, aksesuarlarda göze çarpan ince metal pullar koleksiyonun öne çıkan parçaları olarak yerlerini alıyor. “Antik Yunan’daki güzellik anlayışı günümüzde de geçerliliğini koruyor. Kadının daha güzel bir tanımı yapılamadı” diyor Lagerfeld. Günümüz kadınını antik dönem Tanrıçalarına döndürmeyi hedefleyen antik olduğu kadar modern elbiseleriyle Lagerfeld için Athena’yı yeryüzüne indiriyor tasvirini yapmamız işten bile değil.

Haberin Devamı

Gladyatör sandaletler

Kusursuz sütunlar, günümüzde de geçerliliğini koruyan estetik anlayışından ilham alarak oluşturulan Helenistik silüetlerin olmazsa olmaz öğelerine baktığımızda göze ilk çarpanlardan biri sandaletler oluyor. Uzun abiyelerin tamamlayıcısı olarak sezonun başucu parçalarından biri olması öngörülen bu dize kadar bantlı gladyatör sandaletler kıyafetinizin tamamlayıcı unsuru olacak. Yunan motifleri de Helenistik etkili abiyelerin vazgeçilmez öğesi olarak kendini gösteriyor. Karl Lagerfeld’in yeniden işlediği ve vücudu iki boyutta tasvir eden uzun elbiseler de gardırobunuzun olmazsa olmazı. Söz konusu Antik Yunan olunca Tanrıça tavrından bahsetmemek olmaz. Uzun, altın süslemeli, drapeli elbiseler içerisnde kim kendini bir Tanrıça gibi hisstemez ki? Lagerfeld de bu arzuyu modeller giydirdiği dalgalı, altın şeritli, toz pembe ve krem silüetlerden günümüz kadınına aktarıyor.

Haberin Devamı

Sezonun gözdesi

Tarihin tozlu sayfalarından tüm ihtişamları ile günümüze ışınlanan Venüs ve Athena başta olmak üzere antik dönem tanrıçaları, Chanel olmak üzere sezon boyu birçok marka tarafından farklı tasvirlerle davetlerde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yaz koleksiyonlarıyla yeniden hayat bulan bu silüetler sezonun en gözde parçalarından.

Lacoste yeni timsahıyla tekrar hareketleniyor

eçen hafta Monaco’ya uzun zamandır sır gibi saklanan “new crocodile”, yani yeni timsahı görmeye gittim… Lacoste uzun bir aradan sonra güçlü bir isim ile anlaşmıştı… Kurucusu René Lacoste’un tenis mirasına sahip çıkarak kortlara gönderme yapan markanın yeni marka elçisi kim oldu diye sorarsanız; Sırp asıllı ünlü tenisçi Novak Djokoviç. René Lacoste’un 1930’lu yıllarda tenis kortlarındaki spor giyim kavramını ürettiği L12.12 polo ile değiştirmesiyle başlayan macera şimdi Novak Djkoviç ile yeniden hareketleniyor. Başta “Grand Slam” turnuvası olmak üzere Djokoviç için farklı kombinler tasarlayan marka, kombinlerdeki ikonik poloların sol koluna ise Djokoviç’in imzasını işlemiş… Jacob Sutton tarafından çekilen kampanya fotoğrafları da çok ses getirecek gibi gözüküyor.
Lacoste şaşırtacak
Özellikle aynı kare içerisinde hem René Lacoste’un hem de Djokoviç’in bulunduğu fotoğraf en beğendiklerim arasında… Monaco’da düzenlenen basın toplantısına geri dönersek; Djokoviç gazetecilerin sorularını özenle yanıtladı. Lacoste ile yaptığı anlaşmadan da bir hayli memnun duruyordu. Markanın CEO’su Thierry Guibert ile de tüm toplantı boyunca yakın temastaydı. Bu büyük anlaşmada Thierry’nin markayı konumlandırma stratejisinin ne kadar doğru olduğunu gördüm ve yeniden hareketlenmeye başlayan timsahın bizi daha çok şaşırtacağından da eminim…

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR