Vatanım Sensin mi? Cesur ve Güzel mi?

Halit Ergenç-Bergüzar Korel ile Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün çifti sezonun en iddialıları...

TV ekranları bu sezon birçok iddialı yapıma ev sahipliği yapıyor. Perşembe gecesinin iki büyük kanalının rayting savaşçıları Vatanım Sensin ile Cesur ve Güzel ise Türkiye’nin en büyük starlarını seyirciyle buluşturuyor. Halit Ergenç ile Bergüzar Korel’in başrollerinde olduğu Vatanım Sensin ile “yılın en çok yakıştırılan çifti” Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün buluştuğu Cesur ve Güzel aynı gün ve saatte yayınlanmasından dolayı rekabet epey büyük. İki dizinin reytingleri birbirine çok yakın da olsa şimdilik Vatanım Sensin burun farkıyla bir adım önde.

Halit Ergenç ile Bergüzar Korel “Binbir Gece”de başlayan ve evlilikle biten ilişkileri nedeniyle izleyici tarafından onaylanmış bir çift. İki yıldır hiçbir dizide rol almayan jönümüz Kıvanç Tatlıtuğ ile esas kız Tuba Büyüküstün’ün birlikte nasıl bir performans sergileyeceği ise merak ediliyordu. Gerçi daha tanıtım filminde ortaya müthiş bir enerji çıkıyordu.

Haberin Devamı

Vatanım Sensin mi Cesur ve Güzel mi

Buram buram aşk kokuyorlar

İki dizide de kadın karakterler birbirinden güçlü ve dikkat çekici. Azize, metanetli, sabırlı. Eşine olan sevgisi bile onu inançlarından prensiplerinden vazgeçiremiyor. Sühan (Tuba Büyüküstün) ise başarılı bir iş kadını. Zengin bir aileden olmasına rağmen çok çalışkan yani iki dizinin kadınları da çalışkan üretken karakterler.

İki dizide de buram buram bir aşk kokusu var Cesur ve Güzel’de şu anda filizlenmekte olan bir aşk, Vatanım Sensin’de ise yıllar geçse de bitmeyen tükenmeyen bir aşk enerjisi var. Bu iki dizinin en önemli noktalarından biri ise boşanma eşiğinde olan Onur Saylak ve Tuğba Bütüküstün çiftinin iki rakip dizide rol alması olaya magazinsel bir boyut katıyor.

Vatanım Sensin’in konu aldığı hikaye yüreklere olmadık yerden dokunabiliyor. Mesela 10 Kasım’da Mustafa Kemal’in Samsuna çıkış sahnesinin denk getirilmesinin ve bu sahnede hepimizi hüngür hüngür ağlatmayı başarması takdire şayandı. Yaşasın Türk Yunan halklarının kardeşliği diye bağırarak Türk halkına silah doğrultmayı reddettiği için idama mahkum edilen Yunan askerlerin hikayesi çok etkileyiciydi. Diyoruz ya bu dizi en olmadık yerlerden de vuruyor...

Haberin Devamı

Kıvanç’ın annesi de onayladı...

Dizi ilerlerdikçe ikili birbirine çok yakıştırıldı. Kıvanç Tatlıtuğ‘un hayranları ona bugüne kadar en çok yakışan partnerin Tuba Büyüküstün olduğunu açıkladı. Kıvanç Tatlıtuğ‘un annesi Nurten Tatlıtuğ da bu fikrin büyük destekçisi oldu. Oğlunun Tuba Büyüküstün’le başrolü paylaştığı ‘Cesur ve Güzel’den bir öpüşme sahnesinin fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan Nurten Tatlıtuğ, “Yılın en yakışan çiftisiniz, maşallah size. Her ikinizi de Rabbim nazardan korusun” diye yazdı.

Ekran alev alev yanıyor

Vatanım Sensin mi Cesur ve Güzel mi

Tabii ki bu sözleriyle ilgili geri adım attı ve gelini Başak Dizer’i üzdüğü için özür diledi. Kıvanç Tatlıtuğ geçen sene başarılı tasarımcı Başak Dizer ile evlenmişti. Evlilik törenine katılmayan ve sağlığını sebep gösteren kayınvalide Nurten Tatlıtuğ, “Bu evliliği istemiyor” diye baştan mimlenmişti. Nedense böyle jönlerimizin anneleri oğullarına hep güzellik kraliçesi kıvamında kızlar isterler. Kız oğullarından küçük olsun ve dünya güzeli olsun yeter. Kızın eğitimi, hayattaki duruşu, görgüsü ise önemli olmaz pek. Bunları söylememin sebebi Başak Dizer’in bu vasıflara sahip oluşundan. Her neyse bu dizideki aşk kayınvalidenin hoşuna gitmiş olacak ki bu ikiliyi yakıştırarak gelinini üzeceğini hiç hesaba katmadan yılın çifti demiş. Evet bu ikili çok yakışıyor, ama bunu söylemek kayınvalideye düşmez.

Haberin Devamı

Cesur ve Güzel’de Kıvanç ve Tuba’nın kimyasının tutuğunu, yakınlaşma sahnelerinde ekranın alev aldığını kimse inkar edemez. Bu arada Kıvanç Tatlıtuğ‘un bu rolü kabul etmek için eşi Başak Dizer’in dizinin stil danışmanı olması şartını koyduğunu da unutmamak lazım. Tatlıtuğ, dizi çekimleri sırasında sette bile eşinden ayrılmak istemiyor.

Tuğba Büyüküstün’ün boşanmak üzere olduğu kocası Onur Saylak ise rakip dizi Vatanım Sensin’deki Tevfik Yüzbaşı rolüyle büyük beğeni topluyor.

Vatanım Sensin’e dönüp baktığımızda Bergüzar Korel ve Halit Ergenç var. Gayet mutlu mesut evlilik sürdürüp çocuk büyüten bu ikiliye aşk bence çok yakışıyor. Onların evli olduğunu bilmek bile aşkın o gerginliğini gizemini almıyor çünkü aralarında gerçekten bir kimyasal çekim var ve bu seyirciye geçiyor. Bu büyük ekipler haliyle her yönüyle birbirine rakip oluyor bu iki dizide aslında bazı benzerliklerde var.

Haberin Devamı

Hepsi güçlü karakterler

Mesela iki dizi bambaşka hikayeler ve farklı dönemlerle ilgili olsa bile esas adamlar asıl kimliklerini gizliyor. Cevdet Paşamız (Halit Ergenç) kendisini bir Yunan askeri gibi gösteriyor, dizinin ikinci bölümünden beri rol içerisinde rol yapıyor. İki esas adam da ellerinden alınanları kazanmak için savaşıyor. Düşmanı oldukları ailelerin içine sızıyor ve onlara yakın oluyorlar. Diğer bir ortak yönleri ise iki dizinin de kadın karakterleri güçlü çalışkan ve hırslı. Azize (Bergüzar Korel) hemşire olarak çalışıyor ve tek başına ayakta kalıp çocuklarını büyütüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR