50 yaş sendromu erkeklerin görüntüsünü ve yaşam tarzını vuruyor

Erkekte testeron hormonunun azaldığı “andropoz” dönemi, sadece psikolojik ve cinsel değişimlerin yaşandığı değil, tamamen hayat tarzının değiştiği bir zaman dilimi olarak hayatlarını alt üst ediyor.

Orta yaş dönemi erkeğin hormonal ve psikolojik açıdan değişimler yaşadığı bir periyottur. 45 -50 yaş arasında belirginleşen bu dönemde erkekler hayal kırıklığı , öfke, umutsuzluk gibi duygular içinde sürüklenir, gençlik yıllarının geride kaldığının farkına varmasıyla davranış değişiklikleri gösterir.

Pek çok kadın eşinin değiştiğinden , spor bir araba almak istediğinden , kırışıklık kremleri kullanmaya, spor ve diyet yapmaya başladığından söz eder.

Orta yaş sendromunda daha enerjik olmak, cinsel isteğinin artmasını, kalp damar sağlığının daha iyi olmasını, 40 yaş sendromunu engellemek ve sağlıklı hormon seviyelerine ulaşmak daha çok istiyor.

Erkekler yaşlanmaya ayak direrken orta yaşlı kalabilmek için elinden geleni yapıyor. Tabi orta yaşlı ya da daha da vahimi genç kalmanın tamamen kıyafetle alakalı olduğunu sanan bazı “azgın teke” grubu kendinin güya “tarz” olduğunu sanırken komik durumlara da düşebiliyor. Vücudumu forma sokayım ve ona göre giyineyim yerine kendilerinden bağımsız bir cumhuriyet olan koca göbeklerine rağmen kendilerine hiç uymayan bir takım tarz çalışmalarına giriyorlar. Bu azgın tekelerimiz hemen bir takım sporlara da merak sarıyor ama sağlık ya da vücut yapmak için değil sadece moda diye...

Haberin Devamı

Bu grubun en önemli sporu tahmininiz üzere motosiklet kullanmak. Bu motosiklet meraklısı “gençler” tabiki motosiklet sürücüleri gibi giyinmeye bayılıyorlar. Bu gençlik sevdalısı erkekler ikiye ayrılıyor. Birinci grup tamamen spor tarzda hatta asi gençlik kıvamında kendine bir tarz yaptığına inanıyor. Bu tipi gelin yakından tanıyalım. Bakalım bu grup neler giyiyor?

‘Zenginim marka giyerim’ imajı...

Gençlik sevdalısı orta yaşlı erkeklerin röntgenini çektikten sonra diğer bir azgın teke grubumuza daha bakalım. Onlarda “jilet” grubumuz. Ama yanlış anlaşılmasın jilet atmıyorlar. Jjilet gibi giyiniyorlar. Bu grubun verdiği intiba fazla hijyen fazla süslü, bunlar epilasyona hatta botoksa bile gidiyorlar. Bu gruptakiler mutlaka ama mutlaka renkli pantolonlar giyiyor. Pantolonlar koca göbekleri dışarıda bırakacak kadar dar ve bilek kemiğini açıkta bırakacak kadar da kısa. Bu pantolonların altına katiyen çorap giyilmiyor ve loafer ayakkabılar tercih ediyorlar. Aksesuar olarak mutlaka cepte mendil ağızda puro var. Saçlar mutlaka jöleli, bele markanın baş harfini gösteren malum kemerler takılıyor. Hal tavır ‘marka giyerim, modayı izlerim, bakımlıyım, zenginim‘ imajı. Evet azgın tekelerimiz hem böyle giyiniyor hem de kılık kıyafetlerini çok beğendikleri için biz kadınların da onları çok beğendiğini sanıyorlar. Hayır beyler hayır, biz yaşına durumuna en önemlisi vücuduna göre giyinen eski “normal” erkeklerimizi geri istiyoruz. Lütfeeen...

Haberin Devamı

Hayatın kaymağını yiyeceğiz diye maymun olmanın alemi yok

Çevrenize baktığınızda 3-5 tane garanti göreceğiniz bu 50’liklerin yaşadığı içsel buhranın dışarıya nasıl yansıdığını şöyle de özetleyebiliriz:

Saç-sakal uzatma: Yıllar yılı çalışma hayatı yüzünden sinekkaydı gezmiş adam, 50’si itibarıyla ilk iş saçı sakalı uzatmaya başlar. Yeni imajının kendisine yakışması ya da yakışmaması pek önemli değildir zira 50’sini devirip türlü arayışlara saplanan erkek kendisi için her halükarda çekici, kemale eren yaşı sayesinde çarpıcı ve seksidir. Bu saçlı sakallı yeni görünümü deri kayışlı kolyeler, kemik çerçeveli gözlükler ve muhakkak sol kulağa takılmış bir adet küpeyle desteklemek caizdir.

Haberin Devamı

“Çete” ruhunu canlandırma: 50’sine varan değişimi misyon edinmiş erkek, eninde sonunda kendi yaş grubundaki yakın arkadaşlarıyla bir “motosiklet çetesi” kurarak kendini yollara vurur. Eğer motosiklete ilgisi yoksa, yine aynı grup arkadaşıyla 4 günlük Beyaz Rusya gezileri düzenleyebilir; biraz daha oturaklıysa en fazla Afrika’ya gidip 2-3 aslan, zürafa görür.

Yeni hobiler edinme: 50’likler mutlaka bir fotoğraf makinası edinecek ya da ilkokulda mandolin çaldığı günlere göndermede bulunarak “Benim gençken de müziğe istidadım vardı” deyip basgitar dersleri almaya başlayacaktır.

Ancak gerçek olan bir şey var ki 50’sini devirir devirmez gaza gelip dünyadaki tüm zevkleri bir arada tatmayı kafasına takmış erkek 5-6 yıl sonra eski hayatını aramaya başlıyor. Motosiklet üzerinde gezmek kıçını ağrıtmaya, tepesi açılan saçlarının uzunluğundan istediği randımanı alamamaya başlar. Bu noktaya gelenlerini parmağınızla gösterip gönlünüzce dalga geçebilirsiniz. Zira hayatın kaymağını yiyeceğiz diye maymun olmanın alemi yoktur.

Haberin Devamı

Gençlik sevdalısı erkekler nasıl giyiniyor?

1 Kesinlikle bağcıkları bağlanmamış, önü açık dili dışarıda hatta mutlaka ters dönüp kıvrılmış botlar. Bu botlar, bilekten biraz uzun ve jean ya da renkli kanvas pantolon altına giyiliyor. Bu botlarda eskitilmiş deriler ya da nubuklar tercih ediliyor. Verilmek istenen hava vintage bot havası.

2 Aksesuarlar… Evet bu tipimizin en çok kullandığı ve vazgeçemediği şey aksesuarlarıdır. Bu aksesuarların başında birkaç parmağa yan yana takılı gümüş yüzükler, bileğe takılan kalın zincir bilezikler ve de tabi kalın zincir kolyeler geliyor. Tipimiz adeta bir “rock star” gibi üst üste gümüş aksesuar kullanmaya bayılır.

3 Yırtık jean pantolonlar ve deri pantolonlar. Bu yırtık dar jeanler ve deri pantolonlar tabiki oldukça dar ve fit vücutlar için tasarlanmış. Gelin görün ki bizim azgın tekelerin balkon kıvamındaki göbekleri bu dar pantolonlardan pırtlayarak komik bir görüntü veriyor.

4 Renkli gözlükler. Şimdilerde moda olan kaşları açıkta bırakan minicik renkli gözlükler. Sarı, pembe, mavi, yeşil her renkte yüzümüze yakışsın yakışmasın suratımız ablakmış, kırışıklıklarımız varmış mühim değil, bu aksesuarlar mutlaka kullanıyor.

5 Tabi ki aklınızdan geçeni okur gibiyim saçı unutmadım. Tabi ki uzun hatta topuz yapılmış saçlar... Sumo güreşçileri gibi yaş kaç olursa olsun o saçlar tepede toplanıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR