Gazete Vatan Logo

Ayaklar bu yaz rengarenk ve cıvıl cıvıl

Kadınların en büyük tutkusu ayakkabı ve çantalar. Yarım asırdır ayakkabı sektöründe yer alan Tergan’ın Genel Müdürü Altan Erdinç yaz sezonunun öne çıkan trendlerini anlattı.

Ayaklar bu yaz rengarenk ve cıvıl cıvıl

Bu yaz sezonuda ayakkabı ve çanta trendlerinde hangi trendlerin öne çıktığını ve ne gibi farklılık ve yenilikler olduğunu Tergan’ın Genel Müdürü Altan Erdinç anlattı. “Bu sezon canlı renkler birbirinden farklı deri yüzeylerle beraber çok ön planda”diyen Erdinç, “Hatta süet derinin geçen kış başlayan yükselişi hala kendini kuvvetli bir şekilde hissettiriyor. Kıyafet kombinlerinin ayakkabılarla beraber ton sür ton akışı yaz döneminde yine var. Birbirileriyle aynı renk skalasında olan elbise ve ayakkabı modellerini giymek bu sezon çok tarz... Çiçek baskılar ve lame - dore gibi metalik siluetli sandalet ve ayakkabı tasarımları kadınların gardıroplarına girdi. Geçmişte ağırlıklı olarak gece davetlerinde giyilen lame ve dore tonları şimdi ise gündelik hayatta da sıklıkla tercih edildiğini görüyoruz” diyor.

Ayağınızın rahatı için deri ayakkabı giyin

“Kalite” ayakkabı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli etkenlerden biri olmalı... Kaliteli deri her zaman kendini uzaktan dahi olsa belli eder. Dokunduğunuzda sıcaklık hissi verir. Deri alışverişinde mutlaka ürünün homojen ve gözenekli olmasına dikkat etmek gerekiyor. Gerçek derilerin kendine has bir kokusu vardır. Suni deriler gibi asla plastik kokmaz. O yüzden mutlaka deri bir ayakkabı alırken suni ürünlerden kaçınmanızı öneriyorum.
Monogram çantalar altın çağında
Bu sezona özel desenli çantalar hazırladıklarını anlatan Altan Erdinç monogram çantaların altın çağını yaşadığını söylüyor. Seriye sezonun vazgeçilmez renklerinden pudra, leylak ve lila tonlarına ağırlık verdik diyen Erdinç, “Keten kumaşlı shopper tasarımlarımızda ise pudra ve mavi gibi kontast renk paletlerini örtüştürüp, kadınların kombinlerinin iddiasını bir adım daha ileriye taşıdık” diyor. Geçmişe baktığımızda aldığınız ayakkabıya uygun çanta ve kemer alınırdı. Günümüzde genelde giyim tarzına göre çanta ve ayakkabı seçimi yapılıyor. Eskiden beraber giyilmesinden korkulan lame ve dore renkler artık birbirleriyle harmanlanarak çanta ve ayakkabı kombinlerinde rahatlıkla giyilebiliyor.
Bohem stil öne çıkıyor
Geçen sezon parlayan bohem stile sahip kovboy botlar ise yine revaçta. Sosyal medyada da takip ettiğimiz Coachella gibi uluslararası farklı festivallerde de kadınlar, elbiselerin veya şortların altına giymiş oldukları bot modellerini benimsemiş durumda... Bu anlamda yaz akşamlarında ve sokakta rahatlıkla giyilebilecek bot koleksiyonu daTergan’da mevcut...

Haberin Devamı