Gazete Vatan Logo

Avrupa piyangosu

Daralan iç pazarda şirketlerin imdadına AB yetişti. Ford Otosan, gelen yoğun taleple üretim ve ihracat hedefini büyüttü. Yeni siparişler rekorun habercisi oldu.

Avrupa piyangosu

Otomotiv sektörü, daralan iç pazar nedeniyle sıkıntılı günler geçirirken, rekor üzerine rekor kıran Avrupa pazarı üreticilerin imdadına yetişti. Ford Otosan, 8 aylık dönemde hafif ticari araç satışlarının yüzde 28 daralmasına karşın hedeflerini yukarı yönlü revize etti.

Şirket yenilenen Tourneo Custom ve Transit Custom modellerine Avrupa’dan beklentilerin üzerinde gelen yoğun talep nedeniyle üretimini ve ihracatını artıracak. Ford Otosan’ın Yatırımcı Sunumu’na göre, Ocak’ta 370-380 bin adet olarak duyurulan üretim tahmini Ağustos’ta 385-395 bin düzeyine yükseltildi. Aynı şekilde ihracat öngörüsü 25 bin adet arttı. Yılbaşında 295-305 bin olan tahmin 320-330 bine çıkarıldı. Toplam satış hedefi de 410-430 bin adet olarak yenilendi.

İç pazarda düşüşe inat Gölcüklü üreticinin çıtayı yükseltmesi Custom Ailesi’ne başta İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’da artan talepten kaynaklandı. Araç yetiştirmekte zorlanan Ford Otosan, bu ay Gölcük fabrikasının kapasitesinin 290 bin adetten 330 bine çıkmasıyla rahatlamış olacak.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra şirket iç pazar için yapılan üretim planlamalarını dış pazarlara kaydırdı. Ford Otosan, büyüttüğü hedeflerle 2018’de yeni rekorlara imza atacak. Şirket 2017’de 373 bin adetlik üretim ve 297 bin adetlik ihracatla tarihi zirvesine ulaşmıştı.

Dünya lansmanına Koç’lar katılıyor
Ford Otosan, yüzde 100 yerli ağır çekicisinin dünya lansmanı 19 Eylül’de Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda gerçekleştirecek. Tanıtımda Ford Otosan’ı Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç yalnız bırakmayacak. ‘Big Boy’ olarak nitelendirilen milli kamyonun ismi de Hannover’de açıklanacak.
Avrupa’da lider yaptı
Ford Otosan’ın Gölcük ve Yeniköy tesisinde ürettiği Transit, Custom Ailesi ve Courier sayesinde Ford Motor Company, son 3 yılda Avrupa ticari araç pazarında liderliğe yükseldi. 5 yıl önce yüzde 8.5 olan markanın pazar payı yüzde 13’ü geçti. Costum son 6 yıldır Avrupa’nın en çok satan hafif ticari aracı unvanını aldı.

Haberin Devamı