Gazete Vatan Logo

Audi ve Volvo’dan 'Android' ile işbirliği

Audi ve Volvo, Google ile birlikte ortak çalışacaklarını açıkladı. Multimedya sistemlerinde Android işlemcisini kullanacaklar. İşte detaylar...

Audi ve Volvo’dan 'Android' ile işbirliği

Asistan tabanlı teknolojik sistemlerin gelişmesiyle birlikte kullanım alanlarında da ciddi anlamda çeşitlilik göreceğimiz bu sürecin ilk adımından itibaren sinyallerini veren bir durum olarak kabul ediliyordu. Evlerde yavaş yavaş kullanımının arttığı bu sistemlerin artık otomobillerde de çeşitlendiğine şahit olmaya başlıyoruz. Android Auto üzerinde bir süredir geliştirme sürecini yürüten Google, sistemin araçlarda akıllı cihaz bağlantısı gerektirmeden de çalışabilmesi üzerine önemli adımlar atıyor. Yapının artık sadece multimedyadan öteye geçmesi ve araç içi fonksiyonların da kontrol edilebilmesi adına yapılan bu geliştirmeleri yapılan ortaklık açıklamasıyla birlikte ilk kez Volvo ve Audi‘de göreceğimiz de bugün itibarıyla resmi olarak açıklandı.

Android 7.0 Nougat tabanlı olarak çalışacak sistemin konsoldaki ana ekranın yanı sıra direksiyonun arkasında yer alan sürücü ekranında da fonksiyonel olarak görev yapmasının planlandığını belirten yetkililer Google Asistan için daha fazla uygulama entegrasyonu için de düğmeye basmış durumda. Planlanan geliştirmelerin ardından araç içerisinde sunulan klima kontrolü, koltuk pozisyonu, camların açılıp kapatılması gibi temel fonksiyonlar bu sistem üzerinden kontrol edebilecek. Peki bu ortaklığın ilk temsilcilerini ne zaman karşımızda göreceğiz?

Haberin Devamı

Aslında baktığımızda gerek Volvo’nun gerekse Audi’nin multimedya sistem bazında önemli olanaklar sunduğunu söylemek şu an bile mümkün. Audi cephesinde sanal kokpit (opsiyonel olarak sunuluyor.) buna verilebilecek güzel örneklerden biriyken Volvo’nun geçtiğimiz dönemde sistemine Skype entegrasyonu sunduğunu da geriye dönüp baktığımızda görebiliyoruz. Google ile açıklanan bu ortaklığın ilk örneklerini iki yıl içerisinde sunmayı planladığını açıklayan Volvo‘nun aksine Audi’nin Q8 Sport konseptinde bu yapının ilk örneklerinden birinin kullanıldığını görüyoruz. FIAT-Chrysler grubuyla da ortak geliştirme çalışmalarını yürüttüğünü açıklayan Google’ın otomobillerde yakın zamanda çok daha etkin olacağını ön görebiliyoruz.

Haberin Devamı

Kaynak: Log