Gazete Vatan Logo

Atölye Pasaj eserleri ilk kez GaleriDeniz’de sanatseverler ile buluştu

Türkiye’nin kültür ve sanat projelerinin geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen DenizBank, sergi mekânı GaleriDeniz’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu gençlerin eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Atölye Pasaj eserleri ilk kez GaleriDeniz’de sanatseverler ile buluştu

İyilik İçin Sanat Derneği tarafından hayata geçirilen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu 10 gencin bir senelik üretim programı Atölye-Pasaj’ın tamamlanmasının ardından ortaya çıkan eserler, ilk kez GaleriDeniz’de izleyicilerin beğenisine sunuldu. Geçtiğimiz Aralık ayında Bankanın Genel Müdürlük binası DenizKule’de açılan GaleriDeniz’in ikinci sergisi sanat dünyasına da yeni bir soluk getirdi.

Sanata evet

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 20 yıldır kültür ve sanatın tüm dallarına destek olmayı sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi: “GaleriDeniz çatısı altında sanata gönül veren herkese ama özellikle de gençlerimize kapımızı sonuna kadar açık tutuyoruz. Burada sergilen çalışmaları da yetenekli Türk gençlerinin uluslararası platformlarda boy göstermeleri için alınmış önemli bir inisiyatifin ürünleri. Atölye-Pasaj’da bir yıllık eğitimlerini tamamlayan pırıl pırıl gençlerimizin el emeği göz nuru çalışmalarını misafirlerimizle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin kültür sanat hayatını zenginleştirecek projelere desteğimiz her zaman sürecek”.

Haberin Devamı

Atölye Pasaj’a tam destek

MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu 10 öğrenci, Resim Bölümü’nden Prof. Nedret Sekban ve Ressam Aslı Özok’un önderliğinde bir yıllık çalışmalarını tamamladı. Atölye Pasaj kapsamında başarılı 5 öğrenci dünyanın en önemli sanat merkezlerini ziyaret edecek. Eğitim çalışmalarına gelecek yıllarda Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakültelerinden mezunlar kabul edilecek.