Gazete Vatan Logo

Atatürk’ten çocuklara armağan bugün 23 Nisan

1927 yılında ilk kez kutlanan çocuk bayramı Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa himayesinde gerçekleştirilmişti.

Atatürk’ten çocuklara armağan bugün 23 Nisan

1927 yılında ilk kez kutlanan çocuk bayramı Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa himayesinde gerçekleştirilmişti. Etkinlikler için Atatürk arabalarından birini çocuklara tahsis etmiş ve Cumhurbaşkanlığı Bandosu’nun konser vermesini sağlamıştı. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan, 1979’dan bu yana tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanıyor. İşte dün ülke genelinde yapılan kutlamalardan görüntüler...

Pembe Köşk çocuklar için açıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün evi “Pembe Köşk”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ziyarete açıldı. Sergide, İnönü’nün 1919’dan 1973’e kadar tuttuğu notlar, eşine, çocuklarına ilgisi, sanata ve spora olan merakı, yaşamından kesitlerle sunuldu.

Genelkurmay’dan 23 Nisan afişi

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel afişler hazırladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde paylaşılan afişler, Türk bayrakları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görselleriyle donatıldı.

Haberin Devamı

Hava Kuvvetleri’nden ‘23 Nisan’ klibi

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel video klip hazırlandı. Videoda, hayatında hiç pilot ve uçak görmeyen bir çocuğun mektubu üzerine Türk Yıldızları’nın yaptığı gösteri uçuşu yer aldı.

İlk kez denizle tanıştılar

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Uluslararası Yelken Kulübü, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesiyle Van, Hakkari, Diyarbakır, Mardin gibi şehirlerden gelen çocukları hayatlarında ilk kez denizle buluşturdu. İstanbul’a gelen 10 öğrenciyi karşılayan yelkenciler, minikleri yelken ve denizle tanıştırdı.

Çocuk fotoğraflarıyla Atatürk resmi

İzmir Metrosu şirketi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilginç bir kutlamaya imza attı. İzmir Metrosu personelinin 243 çocuğunun fotoğraflarından Mustafa Kemal Atatürk portresi oluşturuldu.

Kanserli çocuklar SoloTürk’ü devraldı

Kanser tedavisi gören çocukların ‘SoloTürk F-16 Gösteri Ekibini ve uçağını ziyaret etmek istiyoruz’ hayali için Sağlık Bakanlığı Türk Hava Kuvvetleri’yle temasa geçti. SoloTürk’ün konuşlu bulunduğu Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı çocuklara açıldı. Her çocuğa kendi ölçülerinde, SoloTürk uçuş tulumu hediye edildi. SoloTürk personeli bir günlüğüne görevlerini kanserle mücadele eden çocuklara devretti.

Haberin Devamı

Apple’ın patronu mesaj yayınladı

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Apple’ın 23 Nisan kampanyası için Türk çocuklarla gerçekleştirdiği kampanya ile ilgili Türkçe mesaj yayınladı. 56 yaşındaki Cook, kişisel Twitter hesabı üzerinden “Türkiye’de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı genç yeteneklerin çektiği müthiş fotoğraflarla kutluyoruz” mesajını paylaştı. Cook, Apple Türkiye’nin 23 Nisan için gerçekleştirdiği ve kameranın arkasına çocukların geçtiği kampanyaya ait fotoğraflara da mesajında yer verdi. İşte Apple’ın 8-12 yaş aralığında 16 çocuk ile ‘iPhone ile çekildi’ kampanyasından 23 Nisan için çekilen bir kare (üstte).

Göztepe’de kutlama

1925 Göztepe Bodrum Futbol Okulu tarafından Gümbet Mahallesi’nde bulunan Yel değirmenleri tepesinde şenlik düzenlendi. Şenlikte çocuklar, bir gün dahi olsa teknolojiden uzak vakit geçirdi. Etkinlikte çocuklar uçurtma uçurdu, ip atladı ve bilye oynadı. Çocukların gökyüzüne bıraktıkları uçurtmalar, gökyüzünü renklendirdi.

Haberin Devamı

‘Süper kahramanlar’dan sürpriz

Yeditepe Üniversitesi Dağcılık Ekibi, ‘Örümcek Adam’, ‘Kaptan Amerika’, ve ‘Hulk’ kostümleri giyip lösemili çocuklara sürpriz yaptı. Dağcılar Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nin çıtasından halatlarla Çocuk Hematolojisi ve Onkoloji Bölümü’ne tedavi gören çocukların yanına indi.

Jandarma’dan çocuklara tatil

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ‘23 Nisan’da Çocuklar ve Jandarma El Ele Hep Birlikte Tatile’ projesi kapsamında daha önce tatil yapma fırsatı olmayan 71 çocuk aileleri ile birlikte tatil yapmaları için Bodrum’a uğurlandı.

Irak sınırında çocuk sevinci

Şemdinli İlçesi’nin Irak sınırındaki Derecik Beldesi’ndeki Umurlu Köyü İlk ve Ortaokul öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kutlamalarda minik öğrencilerin dans gösterisi ve tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Kutlamalar öğrencilerin söylediği şarkılar ve okulun folklor ekibinin gösterisiyle devam etti.

Haberin Devamı

Minik akreplerden abilerine 3 gol

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Antalyaspor U12 takımı, A takımı futbolcularıyla bir araya geldi. A Takımına karşı maça çıkan minikler maçı 3-0 üstünlükle tamamladı.

Hasta çocuklara özel konser

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuk hastalar için moral konseri verdi. Hastanede tedavi gören ancak konsere gelemeyen bazı çocuklar da unutulmadı. Masal kahramanları kostümlerini giyen öğrenciler, yatan hastalara çeşitli hediyeler verdi.