Gazete Vatan Logo

Atama Bekleyen Rusça Öğretmenlerinden Çağrı Var!

Öğretmen atamalarının yaklaştığı bu günlerde atama bekleyen Rusça öğretmenlerinden Milli eğitim bakanlığına mesaj var.

Atama Bekleyen Rusça Öğretmenlerinden Çağrı Var!

Türkiye’de önemi halen tam olarak kavranamayan Rusça öğreniminde en önemli faktör olan Rusça öğretmenlerinin atamasında yıllardır ciddi sorunlar söz konusu. Her yıl binlerce kişinin girdiği sınav sonrasında, geçen sene Rusça öğretmeni olarak sadece 7 kişinin atanması atama bekleyen Rusça öğretmen adaylarının yanı sıra başta turizm olmak üzere Rusça bilen eleman ihtiyacı duyan sektörlerin de tepkisini çekti. Geçmiş yıllardan bu yana devam eden kısıtlı sayıdaki atamaların geçtiğimiz sene de 7 rakam ile sınırlı kalması atama bekleyen Rusça öğretmenlerinin tepkisine neden oldu.

Başta Antalya olmak üzere Rus turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği birçok şehrimizde bulunan Turizm Meslek Liseleri’nde Rusça dersi verilmesinin oldukça zaruri bir ihtiyaç olduğunu ve bu sene başlayacak olan ilköğretim beşinci sınıflara pilot uygulamasında ikinci dil olarak Rusça’ya da muhakkak yer verilmesi gerektiğini belirten öğretmen adayları, hem sektörel ve hem de akademik alanda Rusça bilen eleman ihtiyacı ortadayken kontenjanların hala arttırılmamasına anlam veremediklerinin altını çiziyorlar. Rusya ile milyarlarca dolarlık ticaret hacmine ulaşan Türkiye’de maalesef bu konuya gerektiği kadar önem veren geniş bir kitle olmadığını iddia eden adaylar, bunun için kontenjanların artırılmadığını belirterek, bu sene en az 200 atama yapılmasını beklediklerini ifade ediyorlar.

Haberin Devamı

Ağustos’ta 15 Bin Atama Yapılacak

Bu ay içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın 37 bin öğretmen ataması yapacağını belirten Rusça öğretmenleri, bu 37 bin öğretmen kadrosunun en azından 200’ünün Rusça öğretmenlerine ayrılmasını istiyorlar.

Rus dilinin önemli bir yere sahip olması, Türkiye’ye her yıl ortalama 4 milyon turist gelmesi ve Türkiye ve Rusya ilişkilerinin her geçen gün daha iyiye gitmesine rağmen Rusça öğretmenlerinin mağdur edilmesini anlayaman adaylar seslerini #RUSCA200ATAMA hashtag’i ile twitter da duyuruyorlar ve bu konuda destek bekliyorlar.