Gazete Vatan Logo

Astra liderliğe oynayacak!

Opel Türkiye, yenilenen Astra’yı Kasım’da satışa sunacak. Marka 15 binin üzerinde Astra satarak C hatchback sınıfında liderliğe ulaşmayı istiyor.

Astra liderliğe oynayacak!

Opel baştan aşağıya yenilediği Astra’yı Eylül’de kapılarını açacak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda önce stratejik ülkeler arasında gördüğü Türkiye’de sergiledi. Yenilenen Astra, Avrupa turunun son durağı İstanbul’da yeni yüzü ile poz verdi. C sınıfında yer alan otomobil ülkemizde satışa Kasım’da sunulacak. Opel’in yeni Astra’yı Türkiye gibi önem verdiği ülkelere özel tanıtım için gönderdiğini söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, otomobille segment liderliğini hedeflerini belirtti.

Keklik, “Astra’dan Kadett ile başlayan tarihçesi boyunca bugüne kadar 24 milyonun üzerinde üretildi. Türkiye’de 330 binin üzerinde satıldı. 11. jenerasyon Astra teknolojik donanımlar ve motor seçenekleriyle ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Otomobilin Kasım’da showroom’lardaki yerini alacağını belirten Özcan Keklik, şunları kaydetti: “C hatchback sınıfında VW Golf’le aramızda 2 bin adetlik fark var. Yeni Astra ile 2016’da 15 bin adedin üzerinde satışa ulaşarak segment liderliğini elde etmeyi hedefliyoruz. Özellikle 1.6 litre dizel otomatik versiyon liderlikte en büyük kozumuz olacak.”

Haberin Devamı

200 kilogram hafifledi

Opel’in Monza konseptiyle başlayan yeni tasarım dili Astra’da belirgin şekilde görülüyor. Keskin hatlar, belirgin ızgara, ön ve arka far grubu, coupe havası veren çizgiler ile 200 kilogram hafifleyen kasa, otomobilde öne çıkıyor. Yeni Astra’nın Türk tüketicileri için hiç kuşkusuz en belirgin özelliği 136 beygir gücünde 1.6 litre dizel motor ve otomatik şanzımanla kombine edilecek olması. Otomobilde 105 beygirlik 1.0 litre üç silindirli ECOTEC benzinli motor ve 150 beygir güç üreten yeni 1.4 litrelik ECOTEC benzinli motor manuel şanzıman seçeneği de yer alacak.

2016’da rekor kıracak

ÖZCAN Keklik, bu yılın başlarında yaşanan araç tedariği nedeniyle 2015’i 52-53 bin adetlik satışta kalacaklarını kaydetti. Keklik, hedeflerini şöyle aktardı: “1.6 litre dizel ve otomatik Mokka’ya kavuştuk. Eylül’de Insignia’ya dizel-otomatik takviyesi yapılacak. Merakla beklenen bu motorumuz Ocak 2016’da Astra Sedan’a konulacak. Tüm ürün gamımız güçlenmiş olacak. Bir aksilik olmaz, işler böyle gitmeye devam ederse önümüzdeki yıl 60 bin adetlik satışla tüm zamanların rekorunu kırmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

En çok satan kim?

C hatchback sınıfında 2014’te VW Golf 15 bin 777 adetle en çok satan model unvanını aldı. Golf’ün en yakın takipçisi 12 bin 665 adetle Opel Astra oldu. Geçen yıl Toyota Auris’ten 5 bin 929 adet, Seat Leon’dan 5 bin 837 adet, Hyundai i30’dan 4 bin 989 adet satıldı.