Gazete Vatan Logo

Aslan patron

Opel’i satın alan Fransız PSA Grubu’nun yeni stratejisinin 100 gün içinde belli olacağını söyleyen Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet, “Türkiye’de patron olmaya hazırız” dedi

Aslan patron

Fransız PSA Grubu’nun (Peugeot-Citroen) Opel’i satın almasıyla birlikte otomotiv dünyasında dengeler değişti. Opel ve Vauxhall markalarının PSA’ya katılmasının ardından Avrupa’nın ikinci büyük otomotiv devi ortaya çıktı. PSA Grubu’nun Volkswagen’in ardından ikinciliğe yükselmesiyle rekabet daha da kızıştı.

Peki PSA Grubu ile Opel’in sinerjisi Türkiye pazarına nasıl yansıyacak, stratejiler nasıl belirlenecek ve ülkemizde hangi marka patron olacak? Bu soruların yanıtlarını Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet ile Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın’a sorduk.

Pernet, Opel’in PSA Grubu’na satışını AB Komisyonu’nun Temmuz’da onayladığını hatırlatarak, “Şimdi önümüzde 100 günlük süre var. Ana merkez 100 günün sonunda stratejilerini tüm dünyaya açıklayacak. Türkiye’de nasıl bir yöntem izleneceği ortaya çıkacak” diye konuştu. Herkesin merak ettiği ‘Türkiye’nin patronu Peugeot mu olur?’ sorumuza da Laurent Pernet, “Neden olmasın biz buna hazırız. Ancak bekleyip görmemiz gerekiyor. Sonuçta farklı markalar, farklı ürünler ve farklı stratejiler. Çok iyi analiz etmek gerek” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Önemli tasarruf sağlanır

Mehmet Akın da yeni dönemde her şeyin mümkün olabileceğini, 100 günlük sürenin sonunda Türkiye planlarının netleşeceğini ortaya koydu. Akın, Peugeot ile Opel arasında satış ile pazarlama stratejilerinin dışında gümrükten lojistiğe kadar birçok alanda işbirliği yapabileceğini, bu sayede önemli tasarruflar sağlanabileceğini kaydetti.

Akın, Citroen’in Türkiye’de distribütörle yoluna devam ettiğini hatırlatarak, Peugeot ile Opel arasındaki satın almanın farklı olduğunu ekledi.

Hedef % 6 pazar payı

Peugeot Türkiye, SUV modellerinin rüzgarıyla bu yıl daralan pazarda büyümeyi hedefliyor. Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, 2017’de

40-42 binlik satışa ulaşacaklarını söyledi. 2008, 3008 ve 5008 modellerinin satışlarının üçte birini oluşturacağını söyleyen Akın, “5008’le de podyuma çıkmak istiyoruz. Bu yıl 3 bin 5008 satmayı planlıyoruz” dedi. Küçülen pazarda yüzde 11.7 büyüdüklerini ve pazar paylarını yüzde 4.1’e çıkarttıklarını söyleyen Akın, “2020’ye kadar pazar payımızı yüzde 6’ya yükselteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni 5008 Türkiye’de

Peugeot, Avrupa ve Türkiye’de hızla büyüyen SUV segmentinde iddiasını artırıyor. Fransız marka, 2008 ve 3008’den sonra 7 koltuklu 5008’i pazara sundu. Araçta; uzun motor kaputu, dik burun tasarımı, şişkin çamurluklar, yüksek omuz çizgisi, aslan pençesi formundaki arka LED stoplarla öne çıkıyor. 4.64 metre uzunluğa sahip olan 5008, 3008’den 19 cm ve önceki jenerasyondan 11 cm daha uzun. 5008’de 130 beygirlik PureTech EAT6, 165 beygir güç üreten 1.6 THP EAT6, 120 beygir gücünde 1.6 BlueHDi EAT6 ve 180 beygir güç üreten

2.0 BlueHDi EAT6 motor seçenekleri yer alıyor. 5008, ülkemizde Active, Allure, GT ve GT Line olmak üzere 4 donanım seviyesiyle satılacak. Yeni 5008’in fiyatı 153 bin 900TL’den başlıyor.