Gazete Vatan Logo

Aslan Kral geri dönüyor!

Aslan Kral'ın yeni beyaz perde uyarlamasından etkileyici bir tanıtım videosu geldi. İşte detaylar!

Aslan Kral geri dönüyor!

Aslan Kral'ın yeni beyaz perde uyarlamasından etkileyici bir teaser geldi. Vahşi Afrika’nın derinliklerinde doğan genç aslan Simba'nın, hırslı düşmanlarına karşı verdiği ormanlar kralı mücadelesi, hayvanlar arasındaki güçlü dostluklar ve kindarlıklarla örülü öyküsü, Walt Disney aracılığıyla yeniden seyircilerle buluşuyor.

Disney'in 2016 yılında seyircilerle buluşan ve gişede başarı kazanan Orman Çocuğuuyarlaması, CGI ve görsel efektlerin birleşmesi ile hayvanların gizli dünyasının ne kadar gerçekçi bir şekilde yeniden var edilebildiğini kanıtlar nitelikteydi.

Gerçekçi görseller ile seyirciyi hikayenin içine daha da dahil etmeyi başaran Disney, yeni "Aslan Kral" uyarlamasında da "Orman Çocuğu"na imza atan yönetmen Jon Favreau ile çalışıyor. Marvel Sinematik Evreni'nin Happy'si olarak tanıdığımız Jon Favreau, Iron Man ve Iron Man 2 filmlerinde de yönetmen koltuğunu üstlenmişti.

Filmin senaryosunda ise BAFTA ödülü adaylığı bulunan Jeff Nathanson'ın imzası var.

1994 yapımı Disney animasyon klasiği Aslan Kral'ın hikayesini takip eden yeni uyarlamada orijinaline güzel bir saygı duruşu da yer alıyor. Genç Simba'nın cesur babası Mufasa'yı, orijinal filmde de karakteri seslendiren usta oyuncu James Earl Jones seslendiriyor.

Haberin Devamı

Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider.

Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir. Yeni uyarlama "The Lion King" filmi 19 Temmuz 2019'da merakla bekleyenlerinin karşısına çıkacak.