Gazete Vatan Logo

Aşk benim için gelip geçici

“Yeni Gelin” dizisiyle oyunculuğa ilk adımı atan Şilan Makal, “Aşkı çok önemseyemiyorum. Olmasa da olur.” diyor.

Aşk benim için gelip geçici

Yeni Gelin” dizisi ilk oyunculuk deneyiminiz mi?

Evet bu dizi ve karakterim benim ilk gözbebeğim. Hayattaki ilkler çok değerlidir. Bana kattığı şeyleri saymakla bitiremem. Gerek oyunculuk gerek hayat tecrübesi olarak tam bir okul oldu. Ersoy Güler hocam ve oyuncu büyüklerimle çok şey öğrendim. İkinci sezonun sonuna yaklaşıyoruz.

Oyunculuk eğitiminiz aldınız mı?

Bir senelik bir eğitimin ardından hazır hissettiğimde Yeni Gelin’de buldum kendimi. Şimdi de eğitimlerime Beyti Engin ve Hakan Karsak ile devam ediyorum. Dizimiz Adana da olmasına rağmen derslerimi aksatmıyorum her fırsatta İstanbul’a geliyorum. Bu asla sonu olmayan bir süreç o yüzden bu konuda çok titiz ve disiplinli çalışıyorum. Yurt dışı eğitim planlarımı da yapıyorum bulduğum ilk boşlukta onu da gerçekleştireceğim.

Zor muymuş oyunculuk?

Çok uzun saatler, günlerce dinlenmeden çalışabiliyoruz ama çocukluğumdan beri ne kadar uykusuz kalsam da bitmeyen bir enerjim var. Kendi sınırlarının dışında kendinden bağımsız başka karakterleri canlandırmaya çalışmak bence çok güzel.

Haberin Devamı

Oyunculuk yaşsız bir meslektir

Yaşınızın oyunculukta bir avantajı, dezavantajı oluyor mu?
Dezavantajı kesinlikle olmuyor. Oyunculuğun yaşı olmaz bence. Kaç yaşımda olursam olayım yaşıma uygun karakterleri hep canlandırmak isterim. Yaşımın avantajı belki şu olabilir, kostümlerle makyajla yaşımı bir kaç yaş büyütüp bir kaç yaş küçültebilirim.
Aşkın tanımı sizce ne? Aşk hayatınızın neresinde?
Aşkı çok önemseyemiyorum. Benim için gelip geçici bir sey. Yani olmasa da olur. Belki belli bir yaştan sonra arayacağım bilemem. Umarım doğru zamanda doğru kişiyle yaşarım.
Yakın zamanda sizi bir sinema filminde görebilecek miyiz? Kendinizi hazır hissediyor musunuz bir filmde oynamak için?
Şu an senaryoları okuyorum ve beğendiklerim oluyor ama önceliklerim bu yaz için olanlar. İlk sinema filmim olacak ve büyük bir deneyim yaşamak istiyorum bu yüzden ben ve menajerim biraz titiz davranıyoruz.
Hayalim tutkuyla oyunculuğu sürdürmek
İlham aldığınız oyuncular var mı?
Benim için ders niteliğinde olan oyuncular var. Filiz Akın, Nur Süer, Müjde Ar, Lale Mansur, Salma Hayek, Vivien Leigh, Meryl Streep bazıları.
Oyunculuğa yönelik hedefleriniz?
Gerçeğe yakın ve uzak tüm karakterlerle tanışıp onları canlandırmak istiyorum. Şu anda da senaryoları okurken karakter analizleri yapıyorum, ne katabilir ben kendimden ne katabilirim diye düşünüyorum. Canlandıracağım her karakteri içimde çok iyi harmanlamak istiyorum. Şimdiki hayalim hayatım boyunca hep aynı tutkuyla bu mesleği yapmak.

Haberin Devamı