Gazete Vatan Logo

Aşık olunca sahipleniyorum

Payitaht ‘Abdülhamid’ dizisinde izlediğimiz Volkan Keskin, Mayıs’ta vizyona girecek olan Direniş Karatay filmi ile karşımıza çıkacak. Keskin’le Kocaeli Seka Park’ta buluşup at bindik ve sohbet ettik.

Aşık olunca sahipleniyorum

Rol aldığınız ilk dizinin setini hatırlıyor musunuz neler hissetmiştiniz?

Benim için çok özeldi. En zorlandığım işti diyebilirim. Her şeyden önce benim ilk projemdi. Kısacası her şeyle yeni tanışıyordum. İlk işim ve başrol olması ayrı heyecanlandırıyordu. Çok zorlanmıştım ama şimdi şuna eminim ki beni zorlamayan, bir şey öğretmeyen iş, benim için iş değil. Kolay işlerin adamı değilim yani. Yer aldığım projeler genelde zor ve öğretici oldu. Çoğu işimde çok düzgün insanlarla çalışıp güzel dostluklar edindim. Annem hep, “Allah seni güzel insanlarla karşılaştırsın” der, öyle de oldu diye şükrediyorum. Atlarla çekimlerim olduğu için bu durum da bana terapi gibi geldi, çok şanslıyım.

9 Mayıs’ta izleyeceğimiz Direniş Karatay filminde başrol oynuyorsunuz biraz anlatır mısınız?

Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan,Yurdaer Okur gibi duayenlerle çalıştık. Bu benim için büyük bir şans. Çay içerken edilen sohbetler dahi birçok şey öğretti bana. Tecrübeli oyuncu arkadaşlarımızla planlı bir şekilde çalıştık. İşini severek yapmayan yoktu aramızda bu da işimize yansıdı diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Benim için bir Moğol savaşçısını canlandırmak çok heyecanlıydı. Yaşam şekilleri, savaş taktikleri kendi aralarındaki arkadaşlık, kardeşlik bağları çok özel. Zaten yaşam şartları oldukça hareketli, bu nedenle kostümün içine girince o dünyaya girmem zor olmadı. Savaş sahnelerimizin hazırlıklarında ve çekiminde çok zorlansak da çok güzel anılar ve tecrübeler edinmek beni mutlu etti. Umarım izleyicimize de yansır bu.

Filmin konusundan bahseder misiniz ?

Bağımsızlık mücadelesi ve bu mücadelede eğitimin ne kadar önemli olduğunu, kalemin kılıçtan o dönemde de keskin olduğunu anlatıyor. Anadolu Selçuklu devleti döneminde Moğollar ve Selçuklunun ilk savaşı olan Kösedağ savaşının hikayesi. Dönemin devlet adamlarından Emir Celalettin Karatay önderliğinde Ahi Evran eşliğinde verilen bu direniş filmimizin ana konusu.

Aşık olduğum zaman hem bağımlılık geliştiriyorum hem de karşımdaki insanı sahipleniyorum.

Mel Gibson’ın Savaş Vadisi filminde oynamak isterdim

Haberin Devamı

Payitaht ‘Abdülhamid’ dizisinde oynuyorsunuz nasıl gidiyor?

Bu sezon kadrosuna dahil oldum. Kısa sürede uyum sağladım. Çok güzel bir ekiple çalışıyoruz senaryo, oyuncular, reji, yapım hepsi benim için çok özel. Çekimlerimiz sorunsuz ve eğlenceli geçiyor.Tarihte en çok dikkatimi çeken dönemleri anlatan bir projede olmak da ayrıca mutlu ediyor beni.

Hangi filmde hangi karakterini canlandırmak isterdiniz?

Silahlı savaş filmlerine alışığız. Birçok savaş içerikli projede de yer aldım. Ama Mel Gibson’ ın yönetmenlik yaptığı Savaş Vadisi filmi, savaş, dram ve biyografi türlerini içeriğinde bulundurup, harmanlayıp izleyiciye en iyi şekilde aktaran, ancak altında da önyargılarımızdan kurtulmamızı, kişilerin inançlarına saygılı olmamızı ve en önemlisi kişileri eylemleriyle değerlendirmemiz gerektiği mesajlarını veren; silahsız da savaşın ortasında neler yapılabileceğini gösteren en iyi filmlerden biri. O yüzden filmdeki Doss karakterini canlandırmayı çok isterdim.

Kıskançlık, sahiplenme, bağımlılık… Aşık olduğunuz zaman en çok hangi duygular hakim oluyor size?

Haberin Devamı

Aşık olmak aşık yaşamak dünyanın en güzel duygusu bence. Ben aşık olduğumda bağımlılık ve sahiplenme duygularım kabarıyor. Yaptığım her şeyden ayrı bir zevk alıyorum o zaman.

En derinlerdeki korkularınız neler?

Ailemi, sevdiklerimi kaybetmek. Bu korku küçüklüğümden beri değişmedi. Aklıma gelmesi bile uzun süre etkisinden çıkmamama sebep oluyor. Ve bunun kaçınılmaz bir gerçek olması da. O yüzden hep derim Allah hepimize hayırlı ölüm nasip etsin.

At benim için tutku oldu

At binmek benim için hep bir tutkuydu ve diziler ve filmlerde karşıma at binme sahnelerinin çıkması harika oldu. Atları nasıl sevdiğim o sahnelerde de görülüyor.