Gazete Vatan Logo

Artık Türkiye'ye gelmesi çok zor!

Organizatörler riskli buluyor...

Dolar ve Euro’nun TL karşısındaki hızlı tırmanışı eğlence sektörünü de vurdu. Dünyaca ünlü yıldızların Türkiye konserleri yüksek kura takılırken, tasarruf eğilimi artan tüketicinin de yüksek bütçe ayırması gereken etkinliklere olan ilgisi azaldı. Online satış kanalı Mybilet’ten aldığımız bilgiye göre aralık ve ocak aylarında konser, etkinlik ve festival biletlerinin satışı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20’nin üzerinde düşüş gösterdi. Konser organizasyonu yapan firmalar da bilet talebinin yüzde 50 civarında gerilediğini bildirdi. 2012’de İstanbul’da gerçekleştirilen Madonna konseri de dahil olmak üzere pek çok büyük organizasyon düzenleyen GNL Entertainment Kurucu Başkanı Alp Çağrı Günal, yabancı sanatçı konserlerinde 6 ayda maliyetin yüzde 25 düzeyinde arttığını, bazı tekliflerini kurdaki artış yüzünden geri çektiklerini söyledi.

Anket

Ekonomideki olumsuz gelişmeler kültür sanat aktivitelerine katılım durumunuzu etkiliyor mu?

Hayır, aksine eğlenmek istiyorum
Evet, hiç içimden gelmiyor
Para yok, ne aktivitesi!?








‘İŞİ KURTARMAK İÇİN EURO’YU SABİTLEDİK’

Kurda meydana gelen artışlar nedeniyle kasım ayından bu yana maliyetlerinde yüzde 40’a varan artış olduğunu ifade eden One Colony Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Aydın, “İlk etapta ne yapacağımızı düşündük. Daha önceden yaptığımız duyurular nedeniyle bilet fiyatlarını artıramıyoruz. Bu nedenle Hollanda’daki merkezimizle temasa geçtik. TL’nin değer kaybı karşısında bize tolerans gösterdiler” dedi. Euro kurunu 2.5 TL’den sabitlediklerini söyleyen Aydın, bu sayede 2014 yılında gerçekleşecek WinX Perileri, Bubble Show ve mayısta düzenlenecek I Am Hardwell organizasyonlarını kurtardıklarını belirtti.

Kur artışı bu yıl fiyata yansımaz’

Zorlu Center PSM Genel Müdürü Ray Cullom, henüz bilet fiyatlarında değişiklik yapmadıklarını belirterek, “Umuyoruz ki 2015’te de böyle bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Mevcut durumda bunu yapmak gittikçe zorlaşıyor” dedi. Cullom, kur artışından etkilenmelerine rağmen etkinliklerin bilet fiyatını bu yıl artırmayacaklarını söyledi.

2014'te kesinleşen konserler

DAVID GUETTA
Tarih: 27 Haziran
Mekân: Küçükçiftlik Park
Organizasyon: Unilife
Toplam bilet: 13 bin

JUSTIN TIMBERLAKE
Tarih: 26 Mayıs
Mekân: İTÜ Stadyumu
Organizasyon: MAP-BKM
Toplam bilet: 45 bin

AEROSMITH
Tarih: 14 Mayıs
Mekân: İTÜ Stadyumu
Organizasyon: MAP-BKM
Toplam bilet: 25 bin

I AM HARDWELL
Tarih: 17 Mayıs
Mekân: Küçükçiftlik Park
Organizasyon: One Colony
Toplam bilet: 15 bin

Haberin Devamı