Gazete Vatan Logo

Artık oyuncu olmak kolay kalıcı olmak zor

Yalaza dizisinde canlandırdığı Alev karakteriyle dikkat çeken Didem Balçın rolünün aksine kendini hiç seksi hissetmediğini söylüyor ve “Aynaya baktığımda ben masum birini görüyorum” diyor.

Artık oyuncu olmak kolay kalıcı olmak zor

Çok mutlu görünüyorsunuz. Bunun özel bir sebebi var mı?

Kendime bakıyorum. Mutlu olduğunuzda bu dışarıya da yansıyor. Zaten mutsuz olduğumda bu çok belli olur. Şu an çok mutlu ve huzurlu olduğum bir dönemdeyim. Kendin için bir şey yapmak ve kendine değer vermek mutluluk için temel unsur.

Yalaza dizisi ve Alev karakterini nasıl anlatırsınız?

Yalaza’da yapılmamış bir türü yapıyoruz. Bu dizi saf bir komedi veya saf bir dram değil içinde her şeyin dengeli olduğu bir dizi. Alev’de küçük bir kasabada doğmuş ama İstanbul’da büyümüş başka bir kültürle yetişmiş başarısız bir evlilik yapmış ve küçük kasabasına yaralarını sarmak için gelen mutsuz bir kadın.

Alev seksi bir kadın, siz öyle misiniz?

Alev temizlik yaparken bile alev alev. Tavrı, tarzı böyle. Ama bende o tavır asla yok. Topuklu ayakkabı giymekten bile nefret ederdim.

Böyle hissetmenize rağmen dişi roller geliyor?

Eşofman giysem bile insanlar “Vay be kadın geliyor” diyorlar. Benimle bazen dalga geçtiklerini düşünüyorum. İnsanlar seksi olduğumu söyleyince şaşırıyorum. Çünkü ben aynaya baktığımda tam tersi masum birini görüyorum. Seksi değil.

Haberin Devamı

Aşk için kimseyle savaşmam

Acaba kadınlığınızı bastırıyor musunuz?
Kadınlığı ön plana çıkarmak belki de bastırdığım bir şeydir.Oynadığım rollerde önce seksiliğe vurgu yapılması beni hep rahatsız etti. Çünkü ben tipime, bakmadan sadece sahnenin konuşulmasını önemsiyorum.
Peki Alev gibi aşk için savaşır mısınız?
Aşk için hiç savaşmadım. Çünkü savaşmamı gerektirecek biri olmadı. Aslında aşk için savaşmaktan ziyade auğruna neyle savaşacağınız daha önemli. Mesel aşkım için başka bir kadınla savaşmam.
Önce saygı duyar sonra severim
Sizinle sevgili olmak zor mudur?
Benimle arkadaş veya sevgili olmak, bir anı paylaşmak bir yerden çok kolay, bir yerden zor. Sadece belli sınırlarım var. O sınırların geçildiği anda olay bende bitiyor. Mesela bir insanın işini iyi yapmamasına tahammül edemiyorum. Ya da herhangi birinin altında çalışan insanlara kötü davranmasına dayanamıyorum. Bir anda o insanı yok sayıyorum. Öyle birileriyle bir anım ve paylaşımım ve saygım olamaz. İnsanlara önce saygı duyuyorum sonra seviyorum. Saygı duyduğum insanlara daha çok içimden bir şey yapmak geliyor.
Sanatmahal’de işler nasıl?
Yeni şubemizi Viyana’da açtık. Her şey yolunda, mutluyuz.
Yeni oyuncular üretmeden her şeye sahip olmak istiyor
Gençlerin tiyatroya daha çok ağırlık verdiğini düşünüyor musunuz?
Gençler daha çok hemen bir şey çıksa da oynasam mantığında. Bir şeylere çabucak ve zahmetsiz sahip olmak istiyorlar. Onları suçlamıyorum. Şimdi her şey o kadar kolay ki, dizide filmde oynamak hatta tiyatroda bile oynamak artık çok kolay. Bu yüzden yeni oyuncuların beklentileri çok fazla oluyor. Üretmeden her şeye sahip olmak istiyorlar. Bu da onlarda hayal kırıklığına sebep oluyor. Bir kişiye bir kere şans vurur ama sürekli vuracak diye bir şey de yok. Mesela tiyatroda karşıma 10 kişi geldi oyuncu olmak için. Ama hepsinin oyunculukta kastettiği dizide oynamaktı. Oyuncu olmak artık çok kolay. Ama bundan sonrasını elde tutmak zor. Çünkü çok fazla alternatif var. Bu yüzden çok çalışmak gerekiyor. Çalışan da zaten aradan sıyrılıyor.

Haberin Devamı