Gazete Vatan Logo

Yaz sezonunda modayı yakalayın

Romantik bir yaza hazır olun

Havaların ısınması ile birlikte bunaltan sıcaklardan kurtulmak adına rahat kıyafetler tercih edilirken şıklıktan da ödün vermemek gerekiyor. Sezona uygun modayı yakalayarak trendlere hakim olabilir ve fark edilebilir stilinizi ortaya koyabilirsiniz.

Rengarenk, cıvıl cıvıl bir sezon bizi kucaklarken, parlak renkler, çiçek patlamaları ve gündüzden geceye taşınan spor ve bir o kadar da ışıltılı giysilerle yaz sezonunda kendinizi yeniden keşfedebilirsiniz. Tepeden tırnağa şık olmak için saçınızdan makyajınıza, ayakkabı seçiminizden kombin önerilerine kadar buyrun yaz sezonu trendlerine...
Gecelerin payetleri gündüzleri aydınlatıyor
Düğüne, davete giderken giymeye alışık olduğumuz payetler yaz sezonunda gündüzleri ışıldayacak. Bluzlar, ayakkabılar, hatta pantolonlar olmak üzere 1970’li yıllara gönderme yaparak disko topu gibi ortalarda salınabilirsiniz. Taş, pul, sim sevenler için favori sezon olacak yaz aylarında sportif şıklığı parıltılarla birleştirmek moda. Penye bir bluzu payetli olanlardan tercih edin ya da şu sıralar çok moda olan yakaları allayıp pullayın.
Yüksek topuk ve İspanyol paça birlikteliği
İspanyol paça pantolonlar geri dönüş sinyalini çoktan vermişti fakat yaz sezonu altın çağını yaşayacak. Hippi tarzı kullanılan İspanyol paçalar tarzını değiştirdi ve karşımıza matmazel görünümünü yakalayan parçalar olarak çıktı. Modacılar kısa tüvit ceketleri, minimal tarzdaki ipek bluzlar ile kombinleyerek zarif bir şıklık yaratıyor. Salaş görünen İspanyol paçalar ultra modern görünümlerini yüksek topuklu ayakkabılarla kombinliyor ve karşımıza 21. yüzyılın en pratik şıklığı olarak çıkıyor. Gündüz veya gece, bu kombinler her yere uygun...
Balerinler ve pijama pantolonlar
Pijama pantolon modası çok revaçta... Renk renk, desen desen havuç pantolonlar sportif şıklığın temsilcisi. Daha formal gözükmek isteyenler için sivri burunlu bir stilletto ve smokin ceket kombini hem sezonu yakalayacak, hem de fark edilen bir stil yaratmanızı sağlayacak.

Metalik renkler

Metalik renkler ufku genişletiyor. Metalik pembe, metalik mavi, gümüş, altın... Her rengi bu akıma uyarlamak mümkün... Işıl ışıl ayaklar için metalik platformlar tercih sebebi. Tasarımcıların birbirleriyle yarışırcasına ürettikleri bu metalik renkli ayakkabılar simler, taşlar ve payetlerle harmanlanıyor.
Metal etkisi ise bunlarla sınırlı değil. Ne giyerseniz giyin boynunuzdaki yaka veya kolunuzdaki manşet mutlaka kalın olmalı. Adeta olmazsa olmaz ilan edilen altın ve gümüş kaplama aksesuarlar kombinlerin en temel parçaları haline çoktan geldi.

Yazın favori aksesuarı rengarenk gözlükler
Yaz denilince en çok rağbet gören aksesuarlardan biri olan gözlükler de bu sezon birer sanat eseri niteliğinde.

Farklı formlardaki bu gözlükler stilini yansıtmak için gerekli imkanı ufak dokunuşlarla sergilemek isteyenlerin baş tacı olacak. Yüzünüze uygun olanı bulmanız ise hiç zor değil; çünkü her türlü yüz tipine uygun olanı bulunuyor. Renklerde ise tercihler sonsuz. Rengarenk güneş gözlükleriyle cıvıl cıvıl bir yaza hazır olun.

Neon espadriller

Geçmişten günümüze belki de formunu hiç değiştirmeden gelen ürünlerin başında olan espadriller bu yıl yine çok farklı renklerde... Sezonun blok renk modasına uygun olarak ikili renklerde karşımıza çıkan çeşitleri de var, fosforlu renklerde olup gönlümüze taht kuranlar da... Sportif şıklığı baştan aşağı kombinlemek adına, her kıyafete uygun renkte espadril bulabilmek mümkün.

Makyaj ve saç önerileri

Yaz sezonu makyajları bu sezon kıyafetler gibi renklerle dolu... Gözkapakları renklerle dans ederken birçok moda şovunda gördüğümüz makyajları uygulamak biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Hiç olmadığınız kadar cesur ve yaratıcı makyajınızla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Saçlarda ise kesinlikle doğallık ön planda. Yapılı saçlardan öte sanki kendinden dalgalıymış havası verilmiş saçlar revaçta. Alna düşen perçemler, dağılmış örgüler veya düz fönlü saçlar ile bahara uygun görünümde olacaksınız.

Haberin Devamı