Gazete Vatan Logo

Tarkan zirveyi kaptırmaz Hande ve Demet ikincilik için kapışır

Mayıs sonunda MFÖ, bu hafta ise Tarkan yeni albümünü çıkardı. Harbiye’de açık hava konserlerinin başlamasıyla müzik piyasası yazın da hararetli olacak. Albüm ve single savaşlarına hazır olun.

Tarkan zirveyi kaptırmaz Hande ve Demet ikincilik için kapışır

Müzik dünyası her zaman olduğu gibi yine yaz ayında en parlak dönemini yaşıyor. MFÖ ve Tarkan’ın merakla beklenen albümleri müzikseverlerle buluşurken, Ajda Pekkan, Hande Yener, Hadise, Serdar Ortaç, Ebru Yaşar ve Bengü gibi ünlü isimler çıkarmaya hazırlandıkları yeni albümleriyle plajların nabzını tutacak. Hande Yener’in “Hepsi Hit Vol:2”yi bu ay içerisinde çıkarması bekleniyor.

Yedi yıl sonra ilk pop albümü geldi

Tarkan 2010’daki “Adımı Kalbine Yaz”ın ardından pop albümü çıkarmamıştı. Bu kuralını tam 7 sene sonra bozdu ve 10’uncu pop albümü olan “10”, geçtiğimiz perşembe müzikseverlerle buluştu. Her renkten 14 pop şarkısının yer aldığı yeni albüm, zirveyi kaptırmayacak gibi.

ŞU AN NE DİNLENİYOR?

Powertürk Top 5:

Oğuzhan Koç - Küsme Aşka

Sezen Aksu - İhanetten Geri Kalan

Gülşen - Her Gece

Sıla - Yan Benimle

Erol Evgin & Sıla - Ateşle Oynama

Kral Müzik Top 5:

Oğuzhan Koç - Küsme Aşka

İrem Derici - Tektaş

Sezen Aksu - İhanetten Geriye Kalan

İlyas Yalçıntaş - Gel be Gökyüzüm

Hande Yener - Bakıcaz Artık

Haberin Devamı

Polemik savaşı yine devam eder!

Hande Yener ve Demet Akalın bu yaza da yeni şarkılarıyla damga vuracak. Hande Yener’in yeni albümü “Hepsi Hit Vol:2” bekleniyor. Yeni single’ı “Bakıcaz Artık” ise epey konuşuldu.

Demet Akalın da en son Ozan Doğulu’ya ‘Kulüp’ şarkısında eşlik etti. Şarkının klibi Youtube’da 1 milyondan fazla izlendi.

ELEŞTİRMENLER NE DİYOR?

Cumhur Canbazoğlu (Müzik Eleştirmeni)

Tarkan’ın albümü beklentinin üstünde

Tarkan’ın yeni albümünün yelpazesi geniş, her türlü müzikseverin beklentisine uygun bir albüm. Sivri uçlarda değil. Özellikle barlar için “Çay Simit”, “Hodri Meydan”, “Yolla” yazın patlayabilir. Tarkan, alaturka albümleriyle vs idare ediyordu. Bu kadar uzun süre beklemesine değecek bir albüm olmuş. Beklediğimden daha iyi.

- Erdem Kınay ve Merve Özbey’in işbirliği bu yaz da ses getirir. Ayrıca Aydilge’nin “Yo Yo Yo”su başarılı gözüküyor.

- Bengü‘nün yeni albümü iddialı. Özellikle 1-2 parça dikkatimi çekti. “Kuzum”, “Altın Çağ” iyi parçalar.

- Alternatif müzik için Bülent Ortaçgil’in “Senfonik Ortaçgil”i ve Soner Olgun’un “Efsane Türküler”i dinlenebilir.

Haberin Devamı

İzzet Öz (Müzik eleştirmeni)

MFÖ tatmin edici

Şu anda MFÖ‘yü dinliyorum ve gayet tatmin edici. Yeni albümleri Kendi Kendine’de yer alan “Beyaz Sayfa”yı ayrı bir yere koyarım. Çok iyi bir şarkı çünkü. Henüz dinlemedim fakat Ozan Doğulu’yla konuştum, Demet Akalın’la yaptıkları “Kulüp” şarkısının epey dinleyici sayısına ulaştığını ifade etti. Bu yaz iş yapabilir.

Tolga Akyıldız (Hürriyet Gazetesi müzik yazarı)

“10”un etkisi yazla sınırlı kalmaz

Yaz albümlerinden ziyade yaz şarkılarını konuşuyoruz uzun süredir. Hal böyle olunca albüm yapmak; bazı istisnalar dışında, ancak yerini sağlamlaştırmış ya da klasikleşmiş isimlerin lüksüymüş gibi bir sonuç çıkıyor ortaya. Gerçek manada ‘albüm’ özellikleri taşıyan ve bu yaza farklı açılardan damga vuracak iki albüm var: Birincisi Tarkan’ın klasikleşmiş açıkhava konser serisiyle taçlandıracağı yeni “10” albümü. İkincisi de henüz çok taze olan; MFÖ‘nün “Kendi Kendine” adlı akustik albümü. MFÖ, 11 yıl; Tarkan’sa 7 yıl aradan sonra etkileri yaz aylarıyla sınırlı kalmayacak yeni albümlerle ses getireceklerdir. Ayrıca iddialı düetler ve güçlü şarkılar itibariyle de Yaşar Gaga’nın ‘Alakasız Şarkılar’ını şanslı görüyorum.

Haberin Devamı